18.8 C
Budapest
2020. május 29., péntek
Elemi.hu
Kultúra

Idén elmarad a járvány miatt a fátimai zarándoklat

Idén az új koronavírus-járvány miatt elmarad a május 13-i fátimai zarándoklat, amelyen rendszerint akár 300 ezer hívő is részt vesz – közölte a Portugália középső részén található katolikus kegyhely kedden.

“A világjárvány miatt és a vírus terjedésének megakadályozása érdekében ez az egyetlen észszerű és felelős döntés, amelyet meghozhattunk – magyarázta Fátima püspöke, Antonio Marto a kegyhely honlapján közzétett videóban.

Fátimában a katolikus hagyomány szerint Szűz Mária 1917-ben hatszor megjelent három pásztorgyereknek, első ízben május 13-án.

A Lisszabontól 130 kilométerre északra fekvő Miasszonyunk-kegyhely előtti hatalmas téren avatott szentté 2017-ben Ferenc pápa a három gyerek közül kettőt – Boldog Marto Ferencet és Jácintát -, napra pontosan száz évvel a jelenés után. Marto Ferenc és Jácinta így a katolikus egyház történetének két legfiatalabb szentje lett, akik nem vértanúként haltak meg.

Az argentin pápa a negyedik katolikus egyházfő volt, aki elődje, XVI. Benedek (2010), illetve VI. Pál (1967) és II. János Pál (1982, 1991 és 2000) után Fátimába látogatott.

(MTI)

 

Kapcsolódó híreink

Könyvajánló: Anyának lenni Kanadában – bizony, nyugaton sem szebb, könnyebb, vidámabb az élet

Szabó Norbert

Ezernégyszáz éves római hajó került elő a Duna partján

Kiss Albert

Ma van a magyar költészet napja – Latinovits Zoltánnal emlékezünk

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben