14.1 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Környezetvédelem Külföld

Húszmilliárd fát ültet Etiópia a következő négy évben

Négy éven belül húszmilliárd fa ültetését tervezi az etióp kormány az ország erdőterületeinek növelése érdekében.

Július végéig idén ötmilliárd palántát ültetnek el a Zöld örökség elnevezésű kezdeményezés keretében. Ahmed Ali Abij etióp miniszterelnök is részt vett az idei ültetési kampány kezdetén, a környezetvédelmi világnapon.
A mintegy 105 millió lakosú Etiópia lélekszáma gyorsan növekszik. Az ország gazdasági növekedése is jelentős. Az ENSZ szerint azonban Etiópia továbbra is a világ elmaradott országai közé tartozik, amely érzékenyebb a klímaváltozásra. Olyan jelentős környezeti problémákkal kell szembenéznie az országnak, mint a talajerózió, erdőirtás, elsivatagosodás, ismétlődő aszályok, árvizek, valamint a víz- és levegőszennyezés.
Tavaly az ország minden régiójában elkezdték a faültetést. A közintézményeket és az iskolákat is bezárták emiatt. A célkitűzés négymilliárd fa elültetése volt. A felelős minisztérium szerint a palánták 84 százaléka maradt és erősödött meg.

A kelet-afrikai ország területének 35 százalékát borították erdők a 20. században, ám a 2000-es évekre ez a terület alig 4 százalékra zsugorodott.

MTI

Kapcsolódó híreink

Mind a 10 életmentő megfulladt akik egy fuldokló fiút akartak megmenteni

Dunai Tibor

Salvini: Az iszlám soha nem lesz úr az én otthonomban.

bojtilaszlo

Keresztény házaspárokat vertek össze és száműztek lakhelyükről Indiában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben