21 C
Budapest
2020. augusztus 9., vasárnap
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

Hová tűnt Kim-Dzsongun?

Lehet, hogy az észak-koreai vezető meghalt vagy kómában van. Se hivatalos közlés, se megerősített információ nincs azonban az állapotáról.

A világsajtóban olyan találgatások láttak napvilágot, amelyek szerint meghalt Kim Dzsongun észak-koreai vezető, vagy legalábbis kómában van. A pletykák alapját japán és kínai sajtóértesülések jelentik. Fontos megjegyezni, hogy sem Phenjan, sem az észak-koreai állami hírszolgálat nem közölt információt Kim haláláról, illetve sem a dél-koreai, sem az amerikai hírszerzés nem tud az állapotáról biztosat – vagy legalábbis nem hoztak nyilvánosságra információkat.

Annyi biztos, hogy a Kim Dzsongun egészségi állapotát illető találgatások azután kezdődtek, hogy nem jelent meg április 15-én az államalapító nagyapja, Kim Irszen születésnapja alkalmából megtartott megemlékezésen, holott az Észak-Koreában a legnagyobb ünnep. Ugyanakkor alkalmanként előfordul, hogy észak-koreai állami vezetők hetekre vagy akár hónapokra eltűnnek a nyilvánosság elől, volt már erre példa Kim Dzsongun esetében is. Az észak-koreai vezető 2014-ben több mint egy hónapra eltűnt, és az észak-koreai állami televízióban később bicegve jelent meg. Kim erős dohányos, túlsúlyos, és családjában gyakoriak a szív- és érrendszeri megbetegedések. Apja, Kim Dzsongil 2008-ban szélütést kapott, és kínai, illetve francia orvosok is részt vettek kezelésében. Kim Dzsongil 2011-ben szívinfarktusban vesztette életét.
mti – elemi.hu

Kapcsolódó híreink

Egyre északabbra tolódhat a gazdálkodás a klímaváltozás miatt

Szabó Norbert

Megaszárazság sújtja az egyesült államokat?

Szabó Norbert

Nagyatádon van CT, mégis Kaposvárra viszik a betegeket.

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben