21.7 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Hotelekbe költöztetné a migránsokat egy német civilszervezet

Az “Alsó-Szászország Menekültügyi Tanácsa” nevet viselő, migránsokat segítő civilszervezet követeli, hogy a koronavírus idejére a migránsokat hotelekben, nyaralókban, illetve egyházi tulajdonban lévő ingatlanokban szállásolják el, ahol ingyenes Wifi-t is biztosítanának számukra.

A civilszervezet a napokban indított támadást a központi és a helyi kormányzat ellen, hogy követeléseiket minél hamarabb valósítsák meg, mivel jelenleg a “menekültek” túlzsúfolt táborokban élnek, ami kedvez a vírus terjedésének. Mint közleményükben írták:

Annak érdekében, hogy a fertőzötteket elkülönítsük, országszerte szállást kell biztosítanunk számukra. Például nyaralókat, hoteleket, panziókat.

 

Indoklásukban megjelölték, a krízishelyzet miatt ezek az intézmények amúgy is kihasználatlanok.

A civilszervezet szerint a kormánynak továbbá minden migráns hálószobájában biztosítani kell a WiFi elérést, amit természetesen a német adófizetőknek kellene fizetnie, mint ahogyan a hotelben való elszállásolás költségeit is.

A szervezet tanácsadója, Muzaffer Öztürkyilmaz ezt így indokolta meg:

Mivel jelenleg csak a közös részlegekben elérhető a WiFi hálózat, így nem tudjuk megfelelően biztosítani a ‘menekültek’ számára az elkülönítést, ami ilyenkor szükséges lenne.

Kifejezte elégedettségét, amiért a német kormány minden migráns számára saját szobát biztosított, azonban rámutatott, a közös konyha és ebédlő mellett az egészségügyi ellátóhelyek is közösek, ami jelen körülmények között elfogadhatatlan, ezért “van még tennivaló bőven”.

(voiceofeurope.com)

Kapcsolódó híreink

Bírságot kapott a Google-t, amiért a “Nemzet Butítása” névre írta át az új bukaresti katedrális nevét

Dunai Tibor

Új trend Svédországban: Bevándorlók kirabolják, majd levizelik áldozataikat

Irányi Dániel

Bizonytalanná vált a csíksomlyói búcsú

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben