2 C
Budapest
2020. március 29., vasárnap
Elemi.hu
Belföld Hírek

Hosszú időre börtönbe küldhetik a volt fideszes képviselőt

Akár tíz év szabadságvesztésre is ítélhetnek egy volt fideszes országgyűlési képviselőt. A vád szerint, Ódor Ferenc és társa több millió forintot kért a földhivatali eljárás jogellenes befolyásolásáért.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért – hivatali helyzetével visszaélve – elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyben pedig érintett Ódor Ferenc, korábbi fideszes országgyűlési képviselő.

A vádirat szerint az Encsi Járási Hivatal vezetője (Ódor Ferenc) és földhivatali osztályvezetője egy autópálya-építésben közreműködő cég képviselőjétől 4 millió forintot kért a gazdasági társaság által megindított földhivatali eljárás jogellenes befolyásolásáért.

A vádiratban szereplő hivatalos személyek által elkövetett minősített vesztegetés öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A főügyészség közölte, hogy mindkét vádlott szabadlábon védekezik, egyikük tagadja a bűncselekmény elkövetését, a másik viszont beismerő vallomást tett.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyének nincs túl nagy szerencséje a közgyűlési elnökökkel, hiszen a korábban 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Megyei Roland is a megyei közgyűlés elnöke volt, mint ahogyan a most börtönbe készülő Ódor is.

(privatkopo.hu nyomán)

Kapcsolódó híreink

Áfamentessé tenné a tűzifát a Mi Hazánk

Szabó Norbert

A vízkeresztben találkozik a keleti és a nyugati hagyomány

Szabó Norbert

“Elegem lett a hazugságokból!” – Toroczkai könyvet ír, és újra kiadta a Vármegyés a véres úton című kötetét

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben