22.9 C
Budapest
2020. július 6., hétfő
Elemi.hu
Belföld Gazdaság Hírek

Hoppá! Az állam megsarcolja az önkormányzatokat és a multikat, de a bankokat nem.

Két, átmenetinek mondott elvonás is tartós lesz!

 

A most benyújtott 2021-es költségvetési törvényjavaslatból kiderül, hogy nem így lesz. A gépjárműadóról egy az egyben lemondhatnak a települések. Jövőre is az államé lesz a teljes összeg, 87 milliárd forint. Ezzel pedig elsősorban a nagyobb városoknak – amelyek egy része ellenzéki vezetésű lett tavaly ősszel – csap oda a kormányzat. A fővárosi kerületek kapcsán erről már írtunk.

Pár hete az is világossá vált, hogy a kiskereskedelmi különadó sem egy évre fog szólni. Jövőre is be van tervezve, 54 milliárd forinttal vágja meg a szektort a kormány.

A bankok viszont jövőre már nem fizetnek egy fillért sem az idei extra adóból, sőt annak egy részével csökkenthetik a normál adójukat.

jövő évi költségvetési tervben az is benne van, hogy a nyugdíjasok háromszor kapnak emelést:

Háromszor kapnak emelést a nyugdíjasok jövőre

Átlagnyugdíjnál 4 ezer forint havi plusz, és februárban egyszeri 36,5 ezer, novemberben pedig 26 ezer forint egyszeri juttatás pluszban.
(Forrás:24.hu)

Kapcsolódó híreink

Budapesten tüntettek a transzneműek

bojtilaszlo

Hosszú távon is megváltoznak a munkavégzés egészségvédelmi szabályai

Dunai Tibor

Felakasztva találtak egy ötéves kisfiút Ukrajnában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben