17.3 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Hollandia: szudáni menedékkérő késelt halálra egy 18 éves fiút

Letartóztattak egy szudáni menedékkérőt a Hollandia déli részén található Oss községben. A megalapozott gyanú szerint a férfi halálra késelt egy 18 éves holland fiút.

A gyilkosság vasárnap reggel 8 órakor történt. Az áldozat, Rik van de Rakt, kerékpárján éppen munkába tartott, mikor a 25 éves szudáni férfi – bármiféle előzetes szóváltás, vagy indok nélkül – váratlanul rátámadt, és megkéselte. A fiú azonnal meghalt – írja a holland lap, a De Telegraaf.

Rik van de Rakt élettelen testére egy járókelő talált rá, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A hatóságok rövidesen elfogták a 25 éves szudáni, menekültstátusszal Heesch-ben élő férfit. A jelentések szerint a gyilkos a véres kést magánál tartotta, ráadásul “zavart állapotban volt”, nem tűnt beszámíthatónak.

A “menekült” férfi korábban sem volt ismeretlen a hatóságok számára. Számos alkalommal okozott problémát a környéken. Közvetlenül a gyilkosság előtt például egy arra járó nőt támadott meg, aki sikeresen elmenekült a helyszínről. A fiú már nem bizonyult ilyen szerencsésnek.

A rendőrség elmondta, a nyomozás jelenleg is zajlik, igyekeznek fényt deríteni a – látszólag értelmetlen – gyilkosság kiváltó okára, lehetséges indítékot és szemtanúkat keresnek.

Két hónapon belül ez a második gyilkosság, amit menekültek követtek el Hollandiában. Emlékezetes, márciusban egy Trinidad és Tobago-i migránst tartóztattak le, miután meggyilkolt egy 56 éves holland férfit.

(De Telegraaf nyomán – Képünk illusztráció)

Kapcsolódó híreink

Dél-Olaszországban katonákat rendeltek a fertőzött migránsok felügyeletére a lakossági tiltakozások miatt

Szabó Norbert

Már Ausztriában is kötelező a védőmaszk használata

Gabay Dorka

Tizennyolc év után tárgyalások voltak az afgán kormány és a tálibok között

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben