20.6 C
Budapest
2020. augusztus 4., kedd
Elemi.hu
Külföld

Hivatalos: elbukta az érettségit a román kormánypárt vezető politikusa

Pedig a 42 éves, ambiciózus politikus azt tűzte ki célul maga elé, hogy az érettségi után egyetemre is felvételizik – közölte a Főtér.ro.

Most már biztos, hogy az idei kiírásban nem szerzett érettségi diplomát a kisebbségben kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) Vrancea megyei alelnöke, Daniel Moroşanu. Azonban hiába ért el egészen jó eredményt történelemből és földrajzból (7,55, illetve 8,65), a román vizsga kifogott rajta: arra a teljesítményére csak 3,60-at kapott. Ez pedig nem volt elegendő a boldogsághoz. Persze azonnal élt az óvás jogával, de sokat az sem segített: 15 századdal megnőtt ugyan a jegye, de ez még mindig csak azt jelenti, hogy újra kell próbálkoznia az érettségi következő kiírásán.

Amihez sok sikert kívánunk neki, elvégre a kormánypártnak igencsak szüksége van a képzett elmékre. Amúgy mások szerencsésebbnek bizonyultak, a sikeresen érettségizettek aránya ugyanis az óvások után 62,9 százalékról 64,5-re nőtt – írta meg a Főtér.ro. Az érettségire készülő úriemberről amúgy már korábban is jelent meg cikk a Mandineren, még a reménykedés időszakából.

(Főtér.ro, Mandiner.hu nyomán)

Kapcsolódó híreink

Észak-Macedónia migrációs válsághelyzetet hirdetett északi és déli határán

Dunai Tibor

Az EU leszerepelt! A nemzetállamok önállóan cselekedtek

Dunai Tibor

Mike Tyson nem vállal pusztakezes bokszot

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben