22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Belföld Hírek Kultúra

Hiánypótló dokumentumfilm készült a vörösterrorról /videó/

Vörösterror az Országházban című dokumentumfilm a Tanácsköztársaság alatti bestiális erőszak eddig alig ismert fejezetét dolgozza fel.

Ez minden idők leglátványosabb dokumentumfilmje a magyarországi kommün időszakáról: kosztümös jelenetek 15 színész közreműködésével, animációs betétek, archív felvételek és a korszak elismert kutatói (B. Müller Tamás, Hatos Pál és Szabó Viktor) segítenek megérteni a vörösterror jelenségét és az 1919-es országházi eseményeket.

A Tanácsköztársaság 100. évfordulójára készült ismeretterjesztő produkcióból a nézők megismerhetik a kommunista uralommal elszabadult brutalizáció gyökereit és működését. Egyben ez az első olyan film, mely a nagyközönség előtt szinte teljesen ismeretlen országházi vörösterrorról, a Parlament épületében berendezkedő politikai nyomozó osztályról, az ott történt kínzásokról, Cserny József és terrorlegényeinek rémtetteiről szól. A dokumentumfilm a legfrissebb kutatások alapján tárja fel az eseményeket, és tisztázza a két világháború között elterjedt legendákat is.

(origo)

Kapcsolódó híreink

Jól érzi magát, még edz is a börtönben Lakatos Brendon – VIDEÓ

szilardkrebsik

Megérkezett az első gólya

Dunai Tibor

Szerdán is országszerte viharos szél várható

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben