22.7 C
Budapest
2020. július 15., szerda
Elemi.hu
Belföld Hírek

Hetekig magára hagyta élelem nélkül a kikötött kutyáját

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja azt a Szeged környéki férfit, aki a kutyája éheztetésével és tartásával okozott különös szenvedést az állatnak.

A megalapozott gyanú szerint a Szeged környéki faluban élő férfi 2019 nyara óta egy másik faluban dolgozott, és csak havonta, az év vége felé kéthavonta járt haza. Ennek ellenére a kutyáját kikötve tartotta, élelmezéséről, vízzel történő ellátásáról nem gondoskodott több héten keresztül. A kutyát végül 2019. október 9-én az önkormányzat dolgozói vitték el és gondoskodtak ideiglenes elhelyezéséről.

Ez a bánásmód alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, állapota a senyves, vagyis a legsúlyosabb kategóriába volt sorolható, tömegcsökkenése az ideális testtömeghez viszonyítva több, mint 60 százalékos volt. Amennyiben a kutyát nem emelték volna ki a környezetéből, úgy néhány napon belül elpusztult volna. A tartós kikötés megakadályozta az állat táplálékkeresési ösztönét, nagyban hozzájárult állapotához, éhezése és szomjazása különös szenvedést okozott a kutyának.

A járási ügyészség a vádlottat állatkínzás bűntettével vádolja.

A járási ügyészség a férfit gyorsított eljárás keretében állítja bíróság elé.

(Címlapképünk illusztráció)

Kapcsolódó híreink

Kisgyerekek előtt verte agyon egy baltával kutyáját és kölykét.

bojtilaszlo

A nyírségi emberkereskedő két prostijának naponta akár tíznél több kuncsaftot is fogadnia kellett

Kiss Albert

TEV felmérés: 21 százalék szerint a holokauszt kitaláció.

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben