22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Bűnügy Hírek Környezetvédelem

Héjatolvaj solymászokat fogtak el (+video)

Elfogtak négy solymászt, aki védett madarakat, héjafiókákat lopott egy fészekből Tahitótfalu határában – közölte a rendőrég csütörtökön a honlapján.

A rendőrök információt kaptak, hogy egy bükkfán fészkelő héja két fiókáját ismeretlenek megpróbálják ellopni – írták. A helyszínen tetten értek három férfit és egy nőt, akik a védett madarakat a fészekből kiemelték.

A náluk tartott házkutatáson még két héjafiókát, egy kifejlett héját és egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak.

A rendőrök természetkárosítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki mind a négy solymászt, akik valamennyien beismerő vallomást tettek.

A Tahitótfalu határában lefoglalt fiókákat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei visszahelyezték fészkükbe, a többi madarat pedig a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére szállították, ahol folyamatos állatorvosi felügyelet alatt állnak.

A lőfegyvert szakértő bevonásával vizsgálják – áll a közleményben.

police.hu

Kapcsolódó híreink

Albán késelt meg egy szírt Muttiéknál.

bojtilaszlo

A Fidesz kezébe került a roma Dikh TV

Kiss Albert

Történelemből vizsgáznak a diákok

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben