20.9 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Kultúra

Hatalmas segítség az online oktatáshoz: 400 interaktív mese válik ingyenessé

A koronavírus miatt otthon lévő családok számára mától 30 napig több, mint 400 interaktív mese válik letölthetővé a tanulás és szórakozás elősegítésére.

Az iskolák távoktatásra való átállásával a magyar családoknak kihívást jelent, hogy a gyerekek a megváltozott körülmények ellenére is folytatni tudják a tanulást. A Samsung ezért fogott össze az oktatási szakemberek által is elismert BOOKR Kids programmal, és tették ingyenesen elérhetővé a BOOKR Kids Mesetár több mint 400 interaktív hangoskönyvét egy hónapra – írja a Samsung közleménye.

A Mesetárban olyan klasszikus és modern interaktív történetek találhatók, amelyek különleges keverékei az animált digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ismert színészek keltik életre, többek között Molnár Piroska, Szacsvay László és Gálvölgyi János, így azok hangoskönyvként is élvezhetőek. A “Mesék tanuláshoz” polc kifejezetten az alsó és felső tagozatos gyermekek anyanyelvi nevelését segíti, míg az “Angol nyelven” szekcióban nyelvtanulást támogató könyvek jelennek meg, anyanyelvi színészek tolmácsolásában.

A jelenlegi helyzetben, amikor a kapcsolattartás legbiztonságosabb módját a digitális megoldások nyújtják, kiemelten fontos, hogy hatékonyan tudjunk élni a technológiában rejlő lehetőségekkel

– mondta el Kunos Balázs, a Samsung Magyarország alelnöke. Nagyon örülünk, hogy a segítséggel ilyen kiváló, és immáron széles körben elérhető, otthoni tanulást segítő programmal tudjuk segíteni a magyar családokat – fűzte hozzá Kunos Balázs.

Egyetemi kutatások bizonyítják, hogy a könyveinkkel olvasók átlagosan 15-20 százalékkal eredményesebben teljesítenek az olvasás és szövegértés különböző részterületein

– mondta el Horváth Dorka és Karányi Dani a BOOKR Kids alapítói. Óriási öröm számunkra, hogy ebben a kényszerhelyzetben a könyvtárunkat most az egész ország elött megnyithatjuk, és megoldást nyújthatunk a családoknak az otthontanulás nehézségeire – tették hozzá.

Forrás: pénzcentrum

Kapcsolódó híreink

További pusztulás fenyegeti a Nagy-korallzátonyt

Kiss Albert

Századvég: szakadék szélén az ellenzék

bojtilaszlo

Google-adó bevezetéséről döntött a spanyol kormány

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben