28.8 C
Budapest
2020. augusztus 13., csütörtök
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Harminc éven keresztül helyeztek el hajléktalan gyerekeket pedofiloknál a nyugat-berlini hatóságok

Mintegy 30 évig folyhatott zavartalanul Nyugat-Berlinben Helmut Kentler pszichológiaprofesszor meglehetősen bizarr és józan ésszel felfoghatatlan kísérlete, ahol ismert pedofil férfiaknál helyeztek el hajléktalan gyerekeket. Kentler meggyőződéssel vallotta, hogy a pedofilokból nagyon jó nevelőszülő válik, mivel “a gyerekek és felnőttek közötti szexuális kapcsolat teljesen ártalmatlan”.

A kísérlet 30 évig zavartalanul folyt, ráadásul a pedofil nevelőszülők még gondozási segélyt is kaptak a gyerekek után, Helmut Kentler pedig rendszeres kapcsolatban állt a gyerekekkel és a nevelőszülőkkel. A nyugat-berlini gyermekjóléti hatóságok és a városi önkormányzat szemet hunyt a projekt felett, ráadásul több nevelőszülő is az akkori német tudományos élet fontos tagja volt. Akadtak köztük a Max Planck Intézet tagjai, a Berlini Szabadegyetem tanárai, valamint az azóta pont egy pedofilbotrány miatt bezárt hesse-i Odenwald Iskola vezetői is.

Az eset akkor került napvilágra, mikor két áldozat a nyilvánosság elé állt, és elmondta történetét. Az ezt követően megjelent egy átfogó publikáció, ami fényt derített az állami ifjúsági jóléti hivatal és a berlini szenátus cinkosságára, mely intézmények a pedofíliát “elfogadták, támogatták és megvédték”.

A Kentler-kísérlet 2016-ban kapott először nagyobb visszhangot, ám a berlini szenátus csekély érdeklődést mutatott az üggyel kapcsolatban. Azóta sem történt érdemi előrelépés az ügyben, noha a berlini hatóságok – kénytelen-kelletlen – megígérték, majd felderítik az ügyet.

(dw.com nyomán)

Kapcsolódó híreink

Az utcán esett egymásnak két család Baranya megyében

Dunai Tibor

Tüzet okoztak lázadó rabok egy szatmárnémeti börtönben, áldozatok is vannak

Szabó Norbert

Az Ausztriában élők negyede, a bécsiek fele migrációs hátterű

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben