Harmadik gyerekét ünnepelte a 18 éves: testi sértés, rablás.

By on 2019.07.31. 0 64 Views

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye…

A 17 éves kántorjánosi, illetve a 18 éves hodászi fiatalember 2018. december 28-án az esti órákban azért érkezett Nyíregyházára, hogy megünnepeljék utóbbi harmadik gyermekének a születését. Ennek során betértek a Búza téren működő egyik presszóba is, ahol italoztak, szórakoztak. A presszó hajnali öt órakor bezárt, ezért a vendégek az utcára mentek, ahol tovább beszélgettek, cigarettáztak.

A vádlottakhoz odament az egyik ittas sértett, aki szóváltásba keveredett az idősebb vádlottal, de a másik sértett megakadályozta, hogy tettlegesség alakuljon ki köztük. Ezt követően az egyik sértett elment a Búza téren található pavilonsor felé, a vádlottak utánamentek, és kézzel megütötték, majd a földön fekvő sértettbe többször bele is rúgtak.

Ezután a két vádlott visszament a presszó elé, ahol a korábban békítő szándékkal fellépő másik sértett ellen fordultak, őt több ütéssel, illetve rúgással a földre vitték, ahol tovább ütötték, rugdosták, majd az idősebb vádlott átkutatta a sértett zsebeit, elvette készpénzét, karóráját és mobiltelefonját. Mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az elsőként bántalmazott sértett ittassága miatt arra sem emlékezett, hogy megverték, ezért a rendőrség a sajtóban közzétett felhívás segítségével találta meg őt. A sértettek szintén ittas állapotban voltak, mert munkahelyükön aznap este ünnepelték az év lezárását. A vádlottak a nyomozás során azzal magyarázták tettüket, hogy a sértettek „beszóltak” nekik, és attól tartottak, hogy őket bántalmazás fogja érni, bár ilyenre semmilyen adat nem merült fel.

A bántalmazásban élenjáró idősebb vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint közügyek gyakorlásától való eltiltást. A bűncselekmény elkövetése idején még 18. életévét még be nem töltött, tehát fiatalkorúnak minősülő vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett az ügyészség indítványt azzal, hogy pártfogó felügyeletét is rendelje el a bíróság. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – olvasható dr. Szilágyi László sajtószóvivő Szon.hu-n megjelent közleményében.