2020. május 31., vasárnap
Elemi.hu
Hírek Külföld

Harckészültség az egyiptomi hadseregnél

Abdel Fattah Al-Sisi egyiptomi elnök harckészültséget rendelt el az egyiptomi hadseregnél. Mohamed Zaki védelmi miniszterrel egyeztetve kijelentette, hogy az ország haderejének készen kell állnia a harcra.

Bassam Rady, az egyiptomi elnöki hivatal szóvivője kijelentette, hogy Sisi elnök szerint az egyiptomi hadseregnek a jelenlegi biztonsági helyzetben több térségben is helyt kell állnia. Védeniük kell Egyiptom határait, valamint szembe kell szállniuk a különböző terrorista csoportokkal a Sínai félsziget északi részén, valamint az ország nyugati területein, a líbiai határ térségében.

A négy nagy egyiptomi katonai körzet közül jelenleg a Marsa Matruh központtal működő Nyugati Katonai Körzetben tartják meg az éves ,,Raad manőver,, nevű hadgyakorlatot, melynek célja hogy a hadsereg alakulatai készen álljanak a közelben lévő líbiai határ térség védelmére.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News), fotó: U. S. Department of Defense

Kapcsolódó híreink

Három zsebtolvaj akart kirabolni egy csendőrnőt a városi buszon /VIDEÓ/

Kiss Albert

Szicília: Egy hét alatt öt bálna pusztult el.

bojtilaszlo

Házi karanténban egész India

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben