17.7 C
Budapest
2020. július 9., csütörtök
Elemi.hu
Hírek Sport

Hamilton terve: Térdeljen le az egész F1!

A hatszoros világbajnok azt tervezi, hogy az Osztrák Nagydíjon letérdeléssel támogatja a rasszizmusellenes mozgalmat. Édesapját lenyűgözi „szerepmodell” fia, és reméli, hogy az F1 egy emberként követi a példát Spielbergben.

„Szerintem lenyűgöző, amit Lewis tesz. Egyedül van, de nem fél, hogy a nyakát szegi valamiért, amiben hisz. Én a kényelmes székemben csak olvasom a megnyilvánulásait, és arra gondolok, hogy nahát, benne aztán van erő. Abszolút, végletesen büszke vagyok rá” – mondta el a GPFans híroldalnak Anthony Hamilton.

„Nem lep meg az sem, hogy Lewis szólalt meg, mert ő egy úttörő. Épp azon gondolkodtam, micsoda szerepmodell, aki felszólal azért, amiben hisz. A meglepetés az volt, hogy senki más nem csinált vagy mondott akármit előtte. Emiatt összerezzenünk, mert valóban lát minket, tudja, ha nem tettünk semmit. Amikor felszólalt, azt mondtam, tényleg igaza van, hisz ebben a sportban senki nem mozdította a kisujját sem! Különösen boldog vagyok, amiért felhívta erre a figyelmet” – mondta az idősebb Hamilton. Fia erélyes kritikája után F1-es versenyzők sorban foglaltak állást a rasszista megkülönböztetés ellen, bár a világbajnok továbbra sem elégedett, úgy fogalmazott, még mindig látja azokat, akik némák.

Anthony Hamilton elárulta, fia a szezont nyitó Osztrák Nagydíjon is fel akarja hívni a figyelmet a globális problémára: nyilvános letérdeléssel tervezi demonstrálni támogatását a BLM-mozgalom iránt. Az idősebb Hamilton szerint a teljes F1-nek kötelessége csatlakozni hozzá.

„Nem csupán Lewisról kellene szólnia, hanem az F1-ről. Reméljük, hogy az F1 is letérdel. Az F1-nek és FIA-nak azt kellene mondania, hogy az első versenyen mind térdeljünk le, nem csupán a Black Lives Matter támogatása miatt, hanem mindenkiért, aki a koronavírus miatt szenvedett és szenved. Így kellene köszönetet mondani az orvosoknak, nővéreknek és többi fontos dolgozónak, akik saját életüket tették kockára. Nem hiszem, hogy ez Lewis felelőssége, hanem az F1 felelőssége: le kell térdelni” – buzdította cselekvésre a teljes sportágat Anthony Hamilton.

Forrás: formula.hu

Kapcsolódó híreink

MSZP-s és DK-s kötődésű borsodi portál uszít a Mi Hazánk ellen

Kemény János

Megkezdték a világháborús bomba miatt a Tabánnál a kiürítést

Kiss Albert

Ijesztő kísérlet lett: 5 nap egy szobában internet és elektromos eszközök nélkül

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben