18.8 C
Budapest
2020. május 29., péntek
Elemi.hu
Bűnügy

Gyilkosság egyetlen ütéssel

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy bajai férfi ellen, aki 2019. szeptember 8-án hajnalban egy bajai szórakozóhelyen a volt barátnőjét inzultáló, ittas sértettet ököllel fejen ütötte, ami miatt a földre eső férfi úgy beütötte a fejét, hogy a helyszínen meghalt.

A vádirat szerint a vádlott 2019. szeptember 7-ről 8-ra virradó éjszaka során egy bajai szórakozóhelyen volt a barátaival, ahol nyárbúcsúztató bulit tartottak. A szórakozóhelyet üzemeltető nő korábban a vádlott barátnője volt és ezen az estén ő volt a felszolgáló is.

Éjfél körül érkezett meg a kávézóba az erősen ittas sértett, akit a vádlott látásból ismert. Ittassága miatt lökdöste, inzultálta a vendégeket, még az asztalon hagyott poharakba is beleivott. Az enyhén ittas vádlott zavarónak, idegesítőnek tartotta a sértett viselkedését. Hajnali 2 óra körüli időben a vádlott volt barátnője az üres poharakat szedte össze az asztalokról, amikor a mögötte lévő sértett fogdosni kezdte.

Ezt látva a közelben álló vádlott dühében egyszer kisebb erővel, ököllel megütötte a sértett arcát, aki ettől hanyatt esett, feje hátsó részét a járólappal borított aljzatba ütötte és azonnal eszméletét vesztette. A helyszínen lévők értesítették a mentőket, aki elkezdték a sértett újraélesztését, míg a vádlottat volt barátnője hazakísérte a kávézóból.

Az újraélesztés azonban nem járt sikerrel, a sértett a helyszínen meghalt. Halálát a feje beütése miatt kialakuló koponyavérzés és agyzúzódás okozta. A vádlott testi épséget sértő szándékkal ütötte meg a sértettet, de a halál esetében csak a gondatlanság állapítható meg. Miután a vádlott megtudta, hogy a sértett meghalt, önként megjelent a Bajai Rendőrkapitányságon, hogy feladja magát.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottat a főügyészség halált okozó testi sértés bűntettével vádolja és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Elemi.hu
Fotó: illusztráció

Kapcsolódó híreink

Az élettársát és a kutyáját is megfojtotta egy zalaegerszegi férfi

Szabó Norbert

Fenyegetéssel válaszolt az Európai Romák bűnmegelőzési elnöke.. vagy ki..

Dunai Tibor

Koronavírus-gyanús emberek szállítására induló mentősöket dobált üveggel egy idióta

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben