21 C
Budapest
2020. augusztus 9., vasárnap
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

Gyerekeket tartott rettegésben egy fiatalkorú rabló Hevesen

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség egy 18 éves fiúval szemben, aki tavaly nyáron sorozatban rabolt ki védtelen gyermekeket Heves városában.

A bűncselekmény-sorozat 2018 őszén kezdődött a településen, ahol

az akkor még csak 17 éves elkövető rendszeres csavargással töltötte a napjait, mivel – betöltve a tanköteles életkort – iskolába már nem járt, de nem is dolgozott.

Szeptember 22-én délelőtt így vetődött el egy lakóházhoz, ahová hívatlanul bement, hogy cigarettát kérjen. A házban csupán három tíz év alatti gyermek tartózkodott, ezért a vádlott úgy döntött, hogy átkutatja az épületet, mivel nem tartott attól, hogy a kicsik képesek lesznek megakadályozni ezt. Rövid keresgélés után talált egy régi, de működőképes mobiltelefont, valamint egy csomag dohányt, melyeket magához vett, majd távozott a lakásból, válaszra sem méltatva a gyermekeket, akik kérdőre próbálták vonni őt a lopás miatt.

2019 júniusában a vádlott a belvárosban leszólított egy kiskorút, akitől aprópénzt kért. Kapott is 120 Ft-ot, de ezt kevesellte, ezért

megfenyegette a gyermeket, hogy ha nem ad neki nagyobb összeget, akkor úgy megveri, hogy haza sem tud menni.

A sértett ennek hatására átadott még 380 Ft-ot. Ugyanebben az időszakban kifosztott az utcán egy 11 éves fiúcskát is, aki vesztére jól láthatóan szorongatott a kezében egy 500 Ft-os bankjegyet. Napokkal később – különböző időpontokban – a vádlott a közterületen több kiskorút is kirabolt, „leszurkálás”sal fenyegetve áldozatait.

Két további 14 év alatti személytől 40, illetve 100 Ft-ot szerzett, miután esetükben verést helyezett kilátásba, ha nem tesznek eleget a követelésének.

A fiú megpróbált pénzt tarhálni egy felnőtt férfitól is egy buszmegállóban, de a sértett nem ijedt meg tőle, inkább szó nélkül felszállt a buszra mikor a vádlott pofonokkal kezdte fenyegetni.

A Hevesi Járási Ügyészség többrendbeli rablás bűntettével, illetve annak kísérletével, valamint kifosztás bűntettével vádolja a jelenleg letartóztatásban lévő elkövetőt, akivel szemben főbüntetésül végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratában. A fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetés szükséges mértékét – a vádlott beismerése esetén – az ügyészség 4 év időtartamban jelölte meg.

Kapcsolódó híreink

Akár másfél évre is szükség lesz az amerikai gazdaság helyreállítására

Irányi Dániel

Hat év börtönt kapott a gyerekeket zaklató pályagondnok

Dunai Tibor

A spanyolok lebontják a kerítést, mert megsérülhetnek miatta a migránsok

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben