23.8 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Külföld

Franciaország: agyhalottra verték a buszsofőrt

Agyhalottra vertek egy buszsofőrt a dél-franciaországi Bayonne-ban, mert az nem akarta felengedni a buszra a maszk nélküli társaságot – írja a BBC.

Franciaország egész területén a mai napig kötelező a maszkviselés a tömegközlekedésen. Vasárnap este 7 óra körül azonban egy társaság jegyek és maszkok nélkül akart felszállni egy helyi járatra Bayonne városában.

Amikor ezt az ötvenes éveiben járó sofőr megpróbálta megakadályozni, a társaság tagjai ütlegelni kezdték. A buszvezetőt eszméletlenre verték, majd a kórházba szállítását követően az orvosok agyhalált állapítottak meg.

A brutális támadás hatására a sofőr majdnem összes kollégája sztrájkolni kezdett a városban, megbénítva ezzel a helyi tömegközlekedést. A helyi buszhálózatot üzemeltető Chronoplus vállalat képviselője kiállt a tüntetők mellett, tiltakozásukat „teljesen legitimnek” nevezte.

A Sud Ouest szerint öt embert vettek őrizetbe a támadással kapcsolatban, egy harmincas éveiben járó férfit még vasárnap este, négy társát pedig hétfőn. Az elkövetők etnikai hovatartozását nem közölték. (Mint tudjuk, ezt amúgy sem szerencsés, hiszen növelheti a rasszizmust.) A helyi sofőrök azt nyilatkozták, sokkolta őket a támadás híre, de nem lepődtek meg túlságosan, ugyanis az utóbbi napokban három támadás is történt a buszhálózat vonalain.

(BBC nyomán – Fotó: Reuters)

Kapcsolódó híreink

„A fehér faj eltörlése sosem volt még ennyire sürgető”

Dunai Tibor

Analfabéták is szavaznak a tőketerebesi roma telepen

Szabó Norbert

Bekérették a török nagykövetet a Bécsben kirobbant kurd-török zavargások miatt

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben