23 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Folytatódnak a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségi csapásai

Kétszáznál több lövedék és rakéta csapódott a militánsok állásaiba Dél-Idleb területén.

A Szíriai Arab Hadsereg július 29-én tovább lőtte a vahhabita militánsok állásait több mint kétszáz tüzérségi lövedékkel és rakétával a Zawija-hegy környékén, Idleb tartomány déli részén, jelentette be a londoni székhelyű “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja” (SOHR) elnevezésű szervezet.

Az Egyesült Királyságban működtetett “csoport” szerint a tüzérségi csapások Kanszafra, Ajn La Roze, Al-Bara, Kafr Awid, Almauzrah, Bajlun, Fatirah és Erinah településeket érték.

Az Al-Kaida terrorhálózathoz kapcsolódó Hajat Tahrir Al-Sham koalíció és a vele szövetkezett vahabita militáns csoportok válaszul tüzet nyitottak a Szíriai Arab Hadsereg állásaira Kafr Nabel városnál, Idleb tartomány déli részén. A hadsereg személyi és anyagi veszteséget nem jelentett.

Az elmúlt napokban a Szíriai Arab Hadsereg nagy számú offenzív erőt és haditechnikai eszközt vont össze a Zawija-hegy körzetében. Mostani beszámolók szerint a hadsereg és a szövetségesei új támadó hadműveletet készítenek elő Idleb tartományban és tágabb térségében.

A Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció és szövetséges militáns csoportok a Szíriai Arab Hadsereg új hadműveletétől tartva erősítést küldtek a Zawija-hegy körzetébe és készenlétben tartják fegyvereseiket.

A Szíriai Arab Hadsereg egy újabb hadművelete meggyorsíthatja a március 5-én aláírt orosz-török fegyverszüneti egyezmény végrehajtását. Az egyezmény lényeges része, hogy semlegesíteni kell az Idleb tartomány területét és környékét megszállva tartó dzsihádista csoportokat, főleg a Hajat Tahrir Al-Sham nevű koalíciót. Az ankarai kormány elkötelezte magát ennek a feltételnek a teljesítésére. Habár a megszálló csapatai még hajtották végre vállalásaikat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg,  Forrás: SouthFront.org

Kapcsolódó híreink

Több mint 35 milliárd liter kezeletlen szennyvizet engedett a tengerbe Koppenhága

Dunai Tibor

Tom Hanks és felesége is megfertőződött

Dunai Tibor

6-ra emelkedett a koronavírussal-fertőzött elhunytak száma

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben