16.1 C
Budapest
2020. április 4., szombat
Elemi.hu
Belföld Hírek

Folyamatosan érkeznek az ukrán vendégmunkások a záhonyi határra

A Záhony-Csap közúti határ előtt feltorlódott utasok az éjszaka folyamán zömében Csehországból érkeztek az úgynevezett “humanitárius folyosón” keresztül az átkelőhöz – számolt be Záhony Város Önkormányzata közösségi oldalán.

Az ukrán fél nem engedélyezi a gyalogos forgalmat a határon, így kisbuszok segítségével juthatnak haza az ukrán állampolgárok – írják.

Várhatólag estére mindenki el tudja hagyni Magyarországot.

Tapasztalható volt a külföldi állampolgárok gyalogos forgalma a vasútállomás és a határátkelő között is. Ők a vonattal érkeztek Záhonyba, mivel a vasúti személyforgalom leállításra került a két ország között. A Határrendészeti Kirendeltség rendőrei kíséretében ellenőrzött körülmények között folyamatosan jutnak el a közúti határátkelőhöz – olvasható a bejegyzésben.

Tisztelet és köszönet illeti a Határrendészeti Kirendeltség dolgozóit, hogy ebben a nehéz és veszélyes helyzetben is helyt állanak – írja a határmenti város polgármestere, Helmeczi László.

Forrás: Facebook

Kapcsolódó híreink

Toroczkai László a veszélyhelyzetről

Szabó Norbert

Világháborús gránát robbant egy váci társasházban

Dunai Tibor

Felgyújtotta betegét a román orvos

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben