21.6 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

Felügyelőjére támadt a gyermekotthon lakója, közmunkára büntetnék

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A vádirati tényállás szerint a vádlott a gönci gyermekotthon lakója 2017. év május hónap végén, a késő  éjszakai órákban zárás után érkezett meg a gyermekotthonhoz, ezért annak bejárati ajtaját kívülről rugdosni kezdte, és kiabálva, trágár szavakkal szidalmazta az ajtót bezáró felügyelő nőt.

A felügyelő nő kinyitotta a bejárati ajtót, a vádlott bement az épületbe, de tovább ordítozott és szidalmazta őt, ezért a felügyelő nő az agresszíven fellépő vádlottat a falhoz nyomta. Erre a vádlott a bal combján megrúgta a felügyelő nőt, a további bántalmazást három társa akarta megakadályozni, elhúzták, azonban a vádlott elkapta a felügyelő nő nyakát, majd nyakon ütötte, és többször az irányába rúgott, amely rúgások már azért nem érték el a sértettet, mivel a vádlott három kísérője ismét beavatkozott, és elvitték a helyszínről.

A bántalmazás következtében a felügyelő nő a nyakán és a bal lábán 8 napon belül gyógyuló hámsérüléseket szenvedett el, könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.
A gyermekfelügyelő közfeladatot ellátó személynek minősül. Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 5 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő – az ügy megítélése egyszerű, a vádlott  szabadlábon van, a bűncselekmény elkövetését beismerte, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a  vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Kapcsolódó híreink

Jakab ki nem állhatja Gyurcsányt, aki egy mazsola

Dunai Tibor

A kétoldalúan elrendelt határnyitások véget vetnek a közös európai piacnak

Dunai Tibor

Sátánista Egyház körmenetet tartott Trump ellen

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben