32.6 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

Félszáznál több tálib fegyveressel végeztek az afgán biztonsági erők

Több mint 50 tálib fegyveressel végeztek az afgán biztonsági erők Afganisztán több pontján az elmúlt 24 órában – közölték csütörtökön helyi hivatalos források.

Az észak-afganisztáni, Badahsán tartománybeli Vardodzs körzetben a tartományi kormányzó szerint csütörtökre virradóan négy tálibbal végeztek a biztonsági erők.
A délen fekvő Kandahár tartományban 18 lázadót öltek meg az afgán hadsereg csütörtöki közleménye szerint, amely hozzáteszi, hogy további 15-tel a kelet-afganisztáni Gazniban végeztek.
A belügyminisztérium közleménye szerint ugyancsak az elmúlt 24 órában a biztonsági erők 17 lázadót öltek meg a keleti Paktia, a déli Hilmend és a nyugati Farah tartományban.

 A bejelentéseket a tálibok egyelőre nem kommentálták.

Elemzők rámutattak arra, hogy Afganisztánban a tavasz és a nyár régóta “háborús időszaknak” számít. Az erőszakhullám annak ellenére sem csillapodik, hogy február végén a tálibok békemegállapodást írtak alá az Egyesült Államokkal Dohában, amelynek keretében megkezdődött a fogolycsere Kabul és a lázadók között.
A dohai megállapodást követően a tálibok leálltak ugyan az országban állomásozó külföldi haderő elleni támadásokkal, de az afgán erők ellen folytatják fegyveres akciókat.

MTI

Kapcsolódó híreink

“Choronavirus Challange”, avagy nézegessen hülyéket

Kemény János

Kábítószer-termesztőt fogtak Hódmezővásárhelyen

Irányi Dániel

Ukrajnában hatósági árak lesznek az alapvető élelmiszerekre

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben