26.1 C
Budapest
2020. július 3., péntek
Elemi.hu
Belföld Kiemelt Kultúra

Félmilliárd forint feletti állami támogatást kap a következő években a Kurultáj

A 444.hu vette észre a  keddi Magyar Közlönyben azt a kormányhatározatot, amivel Orbán Viktor elrendelte, hogy a központi költségvetés jövőre 200 millió, 2022-ben pedig már 350 millió forinttal támogassa „a Magyar–Turán Közhasznú Alapítványnak a nemzeti identitás megőrzése érdekében végzett munkáját”.

Saját meghatározása szerint a Magyar–Turán Közhasznú Alapítvány „nemcsak a magyarság Kárpát-medencei történetét kutatja, hanem vándorlását is, nemzetközi együttműködésben keleti országok (különösen a rokon népek) tudományos intézeteivel, szakembereivel”.

Hagyományőrző egy jurta elõtt a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyûlésen Bugacon Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Valamint feladatának tekinti a tudományos eredmények megjelenítését a nem szakértő közönség számára, ezért rendszeresen megszervezik a Kurultájt, ami Európa egyik legnagyobb lovas nomád hagyományőrző rendezvénye. Az eseményen korábban 12 országból, 27 hun és türk tudatú nemzet képviselője vett részt.

Kiemelt kép: Ujvári Sándor/MTI

Forrás:24.hu

 

Kapcsolódó híreink

Rablókat keres a rendőrség személyleírás alapján

Kiss Albert

„A fehér faj eltörlése sosem volt még ennyire sürgető”

Dunai Tibor

Svédország: telefonos zaklatások és illegális verekedések online szervezése, büntetlenül

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben