21.7 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Belföld Kiemelt

Felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét

A gödi önkormányzat képviselő-testülete július 17-i ülésén többségi szavazással fegyelmi eljárást indított Göd momentumos polgármestere ellen – tudta meg a Magyar Nemzet.

A feszültség korábban is tapintható volt az “Összefogás” tagjai között, ám az ellentétek a napokban olyan szinten elmérgesedtek, hogy a képviselő-testület végül akár fel is oszlathatja önmagát.

Balogh Csabát a fegyelmi eljárás idejére, harminc napra felfüggesztették állásából. A Momentum közleményben reagált a történtekre. Megerősítették, a gödi testület Fidesz-DK-LMP-Jobbik koalíciója megszavazta, hogy induljon fegyelmi eljárás Balogh Csaba momentumos polgármester ellen, valamint tisztségét 30 napra függesszék fel

Hozzátették: a fegyelmi eljárás elindításának okaként a jogköreiktől megfosztott alpolgármesterek a Szervezési- és Működési Szabályzat megsértését, a beszerzési szabályzat megsértését, valamint a költségvetési rendelet figyelmen kívül hagyását jelölték meg. Az ülésen ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy bár a beadvány készítői nem tudnak konkrét szabálysértést megnevezni, a “biztonság kedvéért” szeretnék lefolytatni a vizsgálatot. Ez a vizsgálat az önkormányzatnak 3.000.000 forintjába fog kerülni. Mivel Balogh úgy vélte, hogy nem erre kellene a város amúgy sem túl sok pénzét költeni, ezért nem szavazta meg a beadványt, de mivel takargatnivalója nincs, az eredményt elfogadta és áll elébe a vizsgálatnak.

A Momentum szerint a két alpolgármester viszont nem vállalta ugyanezt. A közleményben úgy fogalmaznak: a momentumos polgármester megvétózta a döntést, így ezt a határozatot 15 nap múlva tárgyalhatják újra.

(Forrás: Magyar Nemzet – Fotó: MTI)

Kapcsolódó híreink

Töménytelen mennyiségű szemetet hozott az áradó Tisza

Irányi Dániel

Kábítószerért vehettek szavazatot a zalai Szentpéterúron

Szabó Norbert

Őrültek mindenhol: Baltimore-ban is ledöntötték Kolumbusz szobrát

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben