2020. május 31., vasárnap
Elemi.hu
Belföld Jeles napok Kiemelt

Felelős állattartás karantén idején is

Május 6. a Felelős Állattartás Napja. A jeles napot korábban állatvédő szervezetek hívták életre, felhívva a figyelmet arra, hogy míg az ember önálló döntések mellett éli az életét, a háziállatokért az ember tartozik felelősséggel. Járvány idején még inkább előtérbe kerülnek a házi kedvencek.
Az Orpheus Állatvédő Egyesület a hobbicélú felelős állattartáshoz 3 alapvető szükségletet tart fontosnak:
– legyen megfelelő tartási hely (lánc helyett kennel, árnyékkal, szélvédett kuckóval),
– anyagi fedezet megléte, hogy az állattartás kapcsán keletkező tartási (állatorvosi, táplálási) költségeket fedezni lehessen,
– fontos, hogy legyen megfelelő mennyiségű szabadidő, az állattal történő gondoskodáshoz, foglalkozáshoz (séta, játék, gondviselés miatt).

Ha ez a három alapvető dolog nincs meg, a hobbiállat tartás minősége sínyli meg.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy az országban még mindig nagyon sokan engedik feleslegesen szaporodni a kutyákat – macskákat, ebből adódik, hogy sok a kóbor állat, több a szaporulat, mint amennyi felelős állattartó. A megelőzés a megoldás, hiszen annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik. A www.orpheus.hu állatvédelmi oldalon sok hasznos tanács olvasható a felelős állattartásról. Az állatvédők számára megoldhatatlan problémák sokaságát okozzák a felelőtlen állattartók, az ország a millió kóbor állat, láncos kutyák százezreinek országa.

MTI (OS)

Kapcsolódó híreink

Mi Hazánk: elfogadhatatlan a Becsület Napja betiltása

Kemény János

Nyílt levelet írt az Orvosi Kamara Kásler Miklósnak: „Magyarázza el, mi történik”

Kiss Albert

50 milliárd forintra pályázhatnak mikro-, kis- és középvállalkozások

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben