27.7 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

Fákat ültetett a kolozsvári román polgármester, pózolt velük, később elhordták őket

Az embernek néha az az érzése, Emil Boc mindenütt ott van. Persze nincs. És ha nincs, akkor a fák is eltűnnek, amiket nagy fotózgatás közepette elültetett. A Főtér cikke.

Tulajdonképpen nem történt semmi különös. Mármint a fenékkel történő gondolkodás világában. De azért mégis, nézzük meg közelebbről, fejjel gondolkodva. Kolozsvár központjában nagy erőkkel folyik az utcák, terek felújítása. Helyes! Ez történik a Lucian Blaga (volt Béke, Szentgyörgy, Arany János, London) téren is. Helyes!

Július 13-án Emil Boc, a kincses és intelligens és jövőből idepottyant csodaváros multikulturális polgármestere megjelent a téren, ásót ragadott, és gödröket ásott (de legalábbis hozzájárult az ásáshoz), amelyekbe fákat ültettek, mert Kolozsvár zöld város is. Ebben nincs semmi különös, az utóbbi időben Boc úr mindenhol ott volt, ahol likat kellett ásni egy fának. Szépen le is fotózták, hadd maradjon meg az utókornak.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Aztán eltelt két hét és hopp, egy enyhén borús hétfői napon a fák elszöktek a térről. Na jó, nem szöktek el. Jöttek valakik, kikapták őket a helyükről és szevasz, ott se voltak. Pontosabban, egy fát otthagytak, mutatóba. A többi néma csend és tátongó gödör.

Persze, nagy valószínűséggel nem fatolvajok voltak. Hanem hozzáértők, akik feltehetőleg azért vették ki a fákat jövendőbeli helyükről, hogy más valakik folytathassák a munkálatokat, és a fák a jó mulatság, férfimunka végén szépen visszakerülnek a helyükre. (Legalábbis a jóindulatú forgatókönyv szerint.) De akkor kérdezzük, halkan: az Isten szerelmére, mire volt ez jó? Hiszen minden munkálat pénzbe kerül, nem? És bocs, de ez alaposan kidobott pénz. Ügyes, Boc!

Kapcsolódó híreink

Mit tesz a tüdővel a koronavírus?

Joó György

Norvégia szabadon engedi az elítélteket

Irányi Dániel

Szándékosan köhögik le a járókelőket Kecskemét belvárosában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben