21.9 C
Budapest
2020. július 7., kedd
Elemi.hu
Belföld Hírek Kiemelt

EXKLUZÍV – Blokádot emeltek a cigányok Bükkábránynál-FRISSÍTVE

Helyszíni, exkluzív információink szerint a Mi Hazánk tagjai nem tudnak bejutni a mai sályi demonstrációjuk helyszínére, ugyanis a cigány ellentüntetők Bükkábránynál lezárták az utat. A rendőrség a mi hazánkosokat félre terelte, jelenleg a konvoj az út mellett várakozik.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Legalább 100 roma ellentüntető és nagyon sok rohamrendőr sorakozott fel Bükkábrány  határában. A tüntetők láthatóan így akarták megakadályozni, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Mi Hazánk és a Betyársereg tagjai autóval eljussanak Sályra, ahol egy idős asszony meggyilkolása miatt akarnak demonstrációt, fáklyás felvonulást és megemlékezést tartani.

Sály felé csak Bükkábrány településen lehet elkanyarodni a 3-as útról. A rohamrendőröket azért vezényelték ki, hogy megakadályozzák az atrocitásokat a két tábor között. A Miskolcról autóval, konvojban érkező tüntetőket a rendőrség beengedte Bükkábrányra, majd a Sály felé haladókat egyenként ellenőrizte és csak rendőri felvezetéssel engedte tovább a faluba. Sályon is nagyon sok a rendőr, szinte mindegyik útkereszteződésnél látni járőröket.

A tüntetés délután 4 órakor a miskolci kormányhivatal előtt kezdődött körülbelül kb 500 ember részvételével. A demonstrációt azért tartották, mert Sályon egy 21 éves fiatalember nemrég agyonvert egy ismert néprajzkutatót, aki nem volt hajlandó kölcsönadni neki pénzt.

A kormányhivatal előtt színpadot állítottak fel. A tüntetés résztvevői között ott voltak a Betyársereg tagjai, sokan viseltek fekete ruhát, bakancsot. A környéken sok volt a rendőr, több rendőrségi kisbusz érkezett. A  teret kordonokkal vették körül.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Mi Hazánk párt a miskolci tüntetés után bejelentette: autókkal átmennek Sályra. A műsorvezető azt mondta: a demonstrációt

gépesített egységként folytatják.

A sályi polgármesteri hivatal elé vonulnak, majd fáklyás felvonulást tartanak a faluban. Elmennek a gyilkosság helyszínére, ahol mécseseket helyeznek el.

A szervezetek a gyilkosságot úgy értelmezik, hogy az a cigányság szeparatista törekvéseinek sorába illeszkedik, illetve azt állítják, hogy vannak helyek Magyarországon, ahonnan az állam kivonult és no go-zónák alakultak ki.

Sály:

A faluban gyülekező cigányok fütyülnek, ordítanak, kegyeletsértőn zavarva a csendes megemlékezőket

 

Kapcsolódó híreink

Nincs alkotmányos lehetőség a lengyel elnökválasztás halasztására

Kemény János

Botrány! A Fidesznek nem fontosak az üldözött székelyek

janositamas

Mi Hazánk: Ne érje hátrány a magyar kiskereskedőket!

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben