18.8 C
Budapest
2020. május 29., péntek
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

Észak-Olaszországban leomlott egy autópályahíd

Leomlott egy 400 méteres autópályahíd Észak-Olaszországban szerdán, egy embert sérült meg.

A Magra folyón átívelő híd Toszkána és Liguria tartományok határán található. A baleset délelőtt 10 óra 30 perc tájban történt, amikor csak két teherautó haladt át a hídon.    Az egyik gépkocsivezetőt kórházban ápolják – közölte Aulla város, a legközelebbi település polgármesteri hivatala a Facebook közösségi portálon. A másik sofőr gyakorlatilag sértetlen maradt, de sokkos állapotba került – jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

“Hajszál híján tragédia történt”

– szögezte le Toszkána tartomány közgyűlésének elnöke, Eugenio Giani közleményében, mielőtt a hídomlás helyszínére látogatott.

Az új koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében alig volt forgalom a hídon. Rendes körülmények közepette a híd rendszerint igen zsúfolt, sok a teherautó is.    Roberto Valettini, Aulla polgármestere az ANSA jelentése szerint három levelet is írt az Anas autópálya-üzemeltetőt cégnek, hogy jelentse a híd rossz állapotát.

Paola De Micheli közölte: “részletes jelentést” kért az Anastól.

Az olasz úthálózat állapotával kapcsolatban súlyos aggodalmak merültek fel, amióta 2018 augusztusában leomlott egy autópálya-híd Genovában, a szerencsétlenségben 43 ember veszítette életét.

MTI

A kép illusztráció

Kapcsolódó híreink

„Az EU gondolkodása Hegyeshalomig terjed” – interjú Nógrádi Györggyel

Joó György

Életfogytiglanit kér az ügyész a rablógyilkosokra

Joó György

Újra lesz mit böngészniük a balliberálisoknak munkaidőben

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben