2020. május 31., vasárnap
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld Kultúra

Érzékenyítő programot indít munkatársainak a bostoni Szépművészeti Múzeum

A bostoni Szépművészeti Múzeum félmillió dolláros (161 millió forintos) alapot hoz létre a sokszínűség támogatására, és érzékenyítő programokat tart munkatársainak, miután felmerült a rasszizmus gyanúja az intézménnyel kapcsolatban.

A múzeum tavaly keveredett rasszizmus gyanújába, miután kiderült, hogy egy intézménybe látogató fekete középiskolás csoportot inzultus ért a múzeum egyes látogatói és egy munkatársa részéről is.

Az osztálykiránduláson járó gyerekeket állítólag arra figyelmeztették: “se ételt, se italt, se dinnyét” nem fogyaszthatnak az épületben.

Az elhangzottak súlyos sértésként értelmezhetők, ugyanis a felszabadított rabszolgák közül sokan foglalkoztak görögdinnye-termesztéssel, és a dinnye emlegetése már az 1900-as évektől a feketékkel kapcsolatos rasszista sztereotípiák közé tartozott.


A múzeum igazgatója Michael Teitelbaum már nyilvánosan bocsánatot kért a történtekért, kitiltott két látogatót és belső vizsgálatot indított. Létrehoztak egy új pozíciót is, a befogadásért felelős igazgatóét, hogy az tegye sokszínűbbé a múzeum szervezetét.


Az intézmény az állammal megállapodva a sokszínűség támogatását célzó alapot hozott létre, és bejelentette, hogy az előítéletek felszámolására érzékenyítő programot indítanak az alkalmazottak számára.

MTI

Kapcsolódó híreink

A szárazság miatt sárgyűjtőhelyekkel is segíthetjük a fecskéket!

Kiss Albert

Január végéig levelet küld a bank – sokak szeme elkerekedhet

Irányi Dániel

Szivárogtatás: hangfelvételek a Jobbik belső háborúiról

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben