22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Belföld Hírek

Enyhe büntetés a dövényi kivégzés ügyében.

Halálbüntetés lenne a társadalom igénye…

Két vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt első fokon a Miskolci Törvényszék a dövényi emberölési ügyben pénteken. A vádlottak különösen kegyetlen módszerrel, a barátnője előtt ölték meg áldozatukat. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett jól ismerték egymást, tavaly február 4-én is együtt szórakoztak a dövényi kocsmában. A sértett és a vádlottak többször összevesztek, ennek ellenére a kocsma bezárása után is együtt folytatták az italozást.

Ezután viszont annyira elmérgesedett a vita, hogy a két férfi vádlott elhatározta, megöli ismerősét. Az elsőrendű vádlott élettársa (a harmadrendű vádlott) hazament, majd az autójában késsel, bicskával, karddal tért vissza. A sértettnek felajánlották, hogy elviszik Putnokra, a rokonaihoz. Velük tartott a sértett barátnője is, aki nem merte a férfit egyedül elengedni a vádlottakkal. Útközben az egyik férfi késsel elvágta a sértett nyakát, majd az elsőrendű vádlott korábbi élettársának putnoki házához mentek, ahol lerángatták a pincébe az erősen vérző férfit és élettársát.

Ott – miközben a harmadrendű vádlott a telefonjával világított – a két férfi karddal és késsel többször megvágta, megszúrta a sértettet. A barátnőjét is megöléssel fenyegették, combon szúrták, és arra kényszerítették, hogy végignézze élettársa kivégzését. Amikor a sértett meghalt, az egyik férfi felment a házba, felébresztette volt élettársát, és kérte, segítsen eltüntetni a holttestet. A tetemet szőnyegbe csavarták, visszavitték Dövénybe és egy emésztőgödörbe dobták.

Ezalatt Putnokon a másik női vádlott elégette a ruhákat és az eszközöket. A halálos áldozat élettársát hajnalig fogva tartották, majd azzal engedték el, hogy megölik, ha valakinek beszél a történtekről, de másnap a nő bejelentést tett a rendőrségen.

A bíróság az első- és a másodrendű vádlottat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és személyi szabadság megsértése miatt mondta ki bűnösnek, és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.

A két férfi a fegyházból leghamarabb 35, illetve 25 év után szabadulhat feltételesen. A harmadrendű vádlottat a bűnsegédként elkövetett fenti bűncselekmények mellett súlyos testi sértés kísérletében is bűnösnek találták, és 25 év szabadságvesztésre ítélték. Az ügy negyedrendű vádlottja bűnpártolás miatt 4 év szabadságvesztést kapott.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be. Az ügyész a harmadrendű vádlott kivételével tudomásul vette a bíróság döntését, míg vonatkozásában 3 nap nyilatkozattételi időt tartott fenn. A másodfokú eljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik, mely idejére az emberölésben bűnösnek kimondott vádlottak letartóztatásban maradnak. (MTI – Miskolci Törvényszék nyomán)

 

Kapcsolódó híreink

Szivárogtatás: hangfelvételek a Jobbik belső háborúiról

Szabó Norbert

Az amerikai legfelsőbb bíróság az illegális migránsok gyors kitoloncolása mellett foglalt állást

Dunai Tibor

Áprilisban 26,5 százalékkal emelkedett az álláskeresők száma éves összevetésben

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben