14.8 C
Budapest
2020. március 29., vasárnap
Elemi.hu
Bűnügy Hírek

Ennek az idős asszonynak is vascsővel köszönték meg a folyamatos segítségnyújtást

A törvényszék nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt az egymással hozzátartozói kapcsolatban lévő öt vádlottat 12 év és 20 év közötti fegyházbüntetéssel sújtotta.

A nem jogerős ítélet tényállása szerint az egyik vádlott régóta ismerte a segítőkész, jószívű sértettet, aki egy kisközségben egyedül élt, és támogatta a rászorulókat – közöttük őt is.

E vádlott 2017 áprilisában anyagilag ismét megszorult. Élettársával és ismerőseivel szövetkezve közösen elhatározták, hogy kirabolják az idős asszonyt.

Éjféltájban öten törtek a házára. Egyikük berúgta a ház bejárati ajtaját, a másik vádlott pedig a magával hozott vascsővel nagy erővel bántalmazni kezdte az álmából felriadó sértettet, aki hasztalan  próbált védekezni.

Bántalmazója 12 erőteljes csapással kioltotta az életét. Míg a férfiak a házban voltak, a két női vádlott a ház közelében abban a tudatban figyelt, hogy az asszonyt súlyosan bántalmazzák. A vádlottak végül készpénzt és jelentéktelen értékeket vittek magukkal.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség erőszakkal, éjjel, felfegyverkezve és csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt is indítványozta a vádlottak büntetőjogi felelősségének megállapítását. Ennek feltétele, hogy az elhalt sértett hozzátartozója kérje az elkövetők megbüntetését.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint nem csak a korábban erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt többször is büntetett férfi vádlottakkal, hanem a büntetlen előéletű bűnsegéd női elkövetőkkel szemben is életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabása indokolt.

A brutális élet elleni bűntett elkövetőivel szemben a társadalom védelmének biztosítása kiemelt és elsődleges  büntetési cél, amelynek biztosítására az indokolatlanul enyhe büntetések nem alkalmasak.

A vádlottak és védőik felmentés, illetve eltérő bűncselekmény megállapítása és enyhébb büntetés kiszabása érdekében fellebbeztek. A másodfokú eljárásban a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Kapcsolódó híreink

Borsodból jöttek kispesti nőket kirabolni.

bojtilaszlo

A Hunyadiak XXI. századi hadvezére

Szabó Norbert

Volt egy telitalálatos szelvény a Skandináv lottón

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben