14.8 C
Budapest
2020. március 29., vasárnap
Elemi.hu
Belföld

Elvette a nyugdíjasok támogatását a dunaújvárosi polgármester

Az ellenzéki összefogás sok helyen csak a választásokig tartott, az egyes pártok képviselői már másnap megkezdték a pozícióharcot 2022-re, azonban van ahol harc helyett egymás trükkjeit tanulták el a felek. Például Dunaújvárosban, ahol az összefogás a jobbikos Pintér Tamást juttatta pozícióba, aki aztán mintha Gyurcsány Ferenc reinkarnációja lenne, még karácsony előtt lerakott az asztalra egy megszorító csomagot, egészen hajmeresztő tartalommal.

Az például, hogy a szeméthelyzet Dunaújvárosban a választások óta a dél-olaszországi kukás-sztrájkok hangulatát idézi nem meglepő, ahogy az sem, hogy a helyi horrorkoalíció még arra is alkalmatlan volt, hogy alakulóülést tartson, de emlékezetes lépés volt a tisztogatási hullám is, mely végig söpört októberben és novemberben a városházán. Mintha csak vissza mentünk volna 17 évet az időben. Az pedig tényleg csak hab a tortán, hogy kiderült: az ellenzéki összefogás a Jobbik Alapszabályával ellentétes, ami már az önkormányzati választásokon indított jelöltekre, így a polgármesterré választott Pintér Tamásra is vonatkozott (volna).

Most pedig a DUOL és az Újvárosi Valóság egybehangzó értesülései szerint város nyugdíjasai nem számíthatnak idén az előző önkormányzati közgyűlés által megszavazott támogatásokra. A jogosultságukat megőrző nyugdíjasok (199 500Ft alatti nyugdíjjal rendelkezők) ugyan még megkapták az összeget, de erre 2020-ban már csak akkor számíthatnak, ha lesz az önkormányzatnak erre megfelelő tartaléka. Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője szerint ugyanis az önkormányzatnak most nincs pénze ennek kifizetésére, majd hozzátette, az arra jogosult nyugdíjasok húsvétkor és októberben biztosan nem kapják meg ezt a támogatási formát. A 2020-as karácsonyi pénzre se biztos hogy lesz forrás, mint a szóvivő elmondta. Ha az önkormányzat anyagi helyzete stabilizálódik, akkor növelt összeggel kárpótolják a támogatástól elesetteket.

Vagyis nemcsak a gyurcsányi megszorítások mesterévé vált a Jobbik polgármestere, de úgy tűnik már a jövő évi költségvetést is sikerült annyira eltolni, hogy kétségessé váljon a város nyugdíjasainak megsegítése.

Forrás: PS

Kapcsolódó híreink

Kálmán Olgát indítja Gyurcsány a főpolgármester-választáson.

bojtilaszlo

A Duna House nem fizet osztalékot a járványhelyzetre hivatkozva

Kemény János

Agyonverte barátját, négy évet kapott. Nagyon sajnálja.

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben