22 C
Budapest
2020. június 3., szerda
Elemi.hu
Bűnügy Hírek

“Elvágom a torkod!” – Késsel rabolt a vasútállomáson

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy 64 éves kiskunmajsai férfi ellen, aki 2019 novemberében a kiskunhalasi vasútállomáson pénzt lopott egy ittas férfitől, majd a zsákmány megtartása érdekében késsel fenyegette a sértettet és ismerősét. – áll a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott 2019. november 13-án délután a kiskunhalasi vasútállomáson észrevett egy férfit, aki szemmel láthatóan ittas volt és az egyik padon ült. A vádlott az ittas sértetthez lopakodott, majd zsebéből kilopta a pénztárcáját és azzal elfutott.

A sértett és egy ismerőse üldözni kezdték a vádlottat, aki üldözőit meglátva a lopott tárcából magához vett 40.000 forintot, a pénztárcát pedig eldobta. Amikor a sértett utolérte a vádlottat és vállánál fogva megpróbálta visszatartani, a vádlott elővett egy kést és azzal többször a sértett, illetve az ismerőse irányába szúrt, eközben leszúrással, torkuk elvágásával fenyegette őket, ha tovább üldözik. A fenyegetés hatására a sértett és ismerőse az üldözéssel felhagyott.

A rabló ezután elmenekült a helyszínről, de a kiskunhalasi rendőrök egy órán belül elfogták és őrizetbe vették. Az egyenruhások megtalálták a vádlottnál a rablásnál használt kést és lefoglaltak tőle 64.000 forintot.

A letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyész azt is indítványozta, hogy a bíróság a kést kobozza le és a vádlottól lefoglalt pénzből 40.000 forintot adjanak vissza a sértettnek. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni, jogerős elítélése esetén a férfi a fegyházból feltételes szabadságra sem bocsátható.

Kapcsolódó híreink

Kolodkó vette a bátorságot! – Az usánka kapcsán

Szabó Norbert

Lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt

bojtilaszlo

“Az ilyen bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el”

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben