12.3 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Elütöttek a zebrán egy 20 éve vak férfit, visszanyerte a látását

A lengyel Janusz Goraj még gyerek volt, amikor egy allergiás reakció miatt megvakult, azonban 2018-ban az élete teljesen megváltozott, amikor elütötte egy autó – írja a LadBible.

A lap információi szerint a férfi bal szemére teljesen elvesztette a látását, a jobb szemével pedig csak halványan tudott formákat és fényeket kivenni, tehát gyakorlatilag teljesen vak volt. Janusz aztán egy nap súlyos autóbalesetet szenvedett. „A motorháztetőre csapódtam, bevertem a fejem, majd a földre csúsztam”– mondta el az újságíróknak a férfi, akit a gázolás után azonnal kórházba vittek, ahol súlyos csípősérülései miatt meg is műtöttek.

A férfi ezután több mint két hétig feküdt a kórházban, mert idősebb korban az ilyen törések nehezebben gyógyulnak. Az orvosok ekkor még nem nagyon foglalkoztak Goraj látásával, egyéb sérülései miatt. Janusz azonban nagyon gyorsan gyógyult, alig két hét alatt rendbe jöttek a sérülései. Az orvosok legnagyobb döbbenetére azonban nemcsak a balesetben szerzett sérülései javultak rohamosan, hanem a látása is, amire semmilyen magyarázatot nem találtak.

A férfit kezelő kórház szóvivője a helyi lapoknak elmondta, hogy nem tudják, hogy mi okozta pontosan a páciens látásának javulását, de vélhetően azoknak a gyógyszereknek a keveréke, amiket a műtét közben és után még két hétig folyamatosan kapott. Mindenesetre Janusz teljesen visszanyerte a látását, és most abban a kórházban kezdett el biztonsági őrként dolgozni, ahol korábban a csoda történt vele.

Forrás: noizz, képünk illusztráció

Kapcsolódó híreink

Brit kormány kifizeti a bérek 80 százalékát, hogy megmentse a munkahelyeket

Kiss Albert

A társadalom többsége ellenzi a 13. havi nyugdíj bevezetését

Kiss Albert

Állatkerti gondozójára támadt két oroszlán Ausztráliában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben