22.9 C
Budapest
2020. július 6., hétfő
Elemi.hu
Belföld Kiemelt

Élőben a Mi Hazánk megemlékezéséről a Deák térről

Nem engedélyezte a rendőrség a Mi Hazánk Mozgalom Deák téri kettős gyilkosság miatt szervezett tüntetését, azonban ők ennek ellenére megtartják a megemlékezésüket. A helyszínről jelentkezünk.

19:29 A rendezvény hivatalosan véget ért, elkezdett fogyni a tömeg. Sokan maradtak még a téren leróni a kegyeletüket.

19:22 A Deák téren lévő több ezer ember csendesen és méltóságteljesen emlékezik, mécseseket helyeznek el a gyilkosság helyszínén. Nagyon sok az Újpest szurkoló, de más szurkolói csoportok tagjai is itt vannak.

Korábban írtuk:

19:11 A tér szélén 4-5 roma provokátor volt jelen, de a tömeg nem foglalkozott velük. Több száz szurkoló skandálja, hogy “Cigánybűnözés, igen is van cigánybűnözés!”. Több ezer fő van jelen a téren, hamarosan megkezdődik a megemlékezés. Skandálják, hogy Ria-Ria-Hungária.

18:59 A Mi Hazánk rendezvényének résztvevői is átérnek lassan a szurkolók által szervezett Deák téri megemlékezésre. Több száz fő van a téren, a gyilkosság helyszínén.

18:31 Apáti István elmondta, hogy akár már 13 év után szabadulhat a gyilkos, ugyanis még nem töltötte be 20. életévét. A Mi Hazánk kezdeményezni fogja a Büntető Törvénykönyv módosítását, illetve mindent megtesz annak érdekében, hogy vissza lehessen állítani a halálbüntetést.

A Dohány utcában a rendezvény véget ért, a rendőrség közölte a szervezőkkel, hogy nem biztosítja az átvonulást, illetve az igazoltatások során minden olyan tárgyat, transzparenst, ami a rendezvényhez köthető, elkoboznak.

A Nagykörúton a tömeg elindult a Deák tér felé, láthatóan többfelé széledve.

18:18 Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszél éppen: “Bebizonyosodott, hogy már nem csak vidéken, nem csak Borsodban van veszélyben az ártatlan magyarok élete, hanem már Budapesten is!” Szerinte felháborító, hogy a rendőrség a bűnözők jogait védi, de reagált arra is, miszerint az elkövető talán nem is volt cigány származású. Toroczkai azt mondta, őt nem érdekli, milyen bőrszíne volt a gyilkosnak, van egy bűnözői szubkultúra, amibe be lehet csatlakozni, és el is lehet hagyni bőrszíntől függetlenül.

Szerinte igenis indkolt, hogy az Országos Roma Önkormányzat épülete előtt vannnak, hiszen rengeteg olyan roma politkus van, aki súlyos pénzeket tesz el, de nem tesz semmit, hogy ezeket a problémákat megoljda. Az igazoltatás tovább folyik, ennek ellenére senki sem hagyja el a helyszínt.

18:08 Megjelent a készenléti rendőrség.

18:04 Novák Előd megnyitotta a megemlékezést egy hangosbeszélő segítségével, amit nagy tetszésnyilvánítás övezett. Körülbelül 200 fő van jelen. Folyamatosan igazoltatnak a rendőrök.

17:58 Apáti István elmondása alapján a rendőrparancsnokkal folytatott megbeszélése süketek párbeszéde volt. A rendőr azt állította, hogy a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik az esemény, és a járványügyi intézkedések miatt ezt nem lehet megtartani. Apáti szerint ez egy kegyeleti megemlékezés, ami nem tartozik a gyülekezési jog hatálya alá, továbbá felháborítónak tartotta, hogy tisztességes magyar embereket vegzálnak és korlátoznak szabad mozgásukban. Ennek ellenére a résztvevők folyamatosan gyülekeznek. Nem látni egységes koncepciót, ami alapján igazoltatnak a rendőrök.

17:52 Négy Fejér megyei Mi Hazánkost, köztük Árgyelán János pártigazgatót igazoltatták, majd közölték velük, hogy fel vannak jelentve. Elsősorban azokhoz mennek oda a rendőrök, akinél Mi Hazánkos szimbólum van. Gyülekeznek a megemlékezők.

17:46 Nagy a rendőri jelenlét. Egyelőre még csak néhány tucat megemlékező van, egyre több a rendőr.

Apáti István, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője a helyszínt biztosító rendőrparancsnokkal tárgyal.

Szerdán jelentette be a Mi Hazánk Mozgalom, hogy a rendőrségi tiltás ellenére a Nemzeti Jogvédő Szolgálat biztosításával megtartja kegyeleti megemlékezését. A belügyminisztert a BRFK álláspontjának felülvizsgálatára, és inkább a bűnözőkkel szembeni fellépésre kéri.

Véleményük szerint valójában a rendőrségnek soha nem is kell engedélyeznie a tüntetéseket, azokat pusztán be kell jelenteni, de egy kegyeleti megemlékezésnél még az sem szükséges.

A brutális kettősgyilkosság után az interneten is elszabadultak az indulatok. Számos fenyegető és gyalázkodó üzenet került fel a közösségi oldalakra. Van aki több mint kétórás élő videóban gyalázta a Deák téren meggyilkolt fiatalok emlékét. De voltak megható esetek is, amikor összefogtak a Fradi és az Újpest Ultrái, hogy együtt emlékezzenek meg a bestiális kegyetlenséggel meggyilkolt két fiatal szurkolóra.

Azóta kiderült, hogy a társaságukban tartózkodó lányok védelmére kelt a Deák téren meggyilkolt Gergely és László, ez a mozzanat volt a végzetes verekedés kiváltó oka. Cs. Krisztián és két bűntársa kinézte maguknak a lányokat, majd megjegyzéseket tettek rájuk.

Kapcsolódó híreink

A francia no-go zónákban megharapják a rendőröket

Dunai Tibor

Elmentek a migránsok a görög-török határtól

Dunai Tibor

Bírságot kapott a Google-t, amiért a “Nemzet Butítása” névre írta át az új bukaresti katedrális nevét

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben