25.8 C
Budapest
2020. július 15., szerda
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Elmentek horgászni, italoztak, hét halott

Egy kijevi baráti társaság hét tagját lőtte le közös italozás után vadászpuskájával egy tó hivatásos vadász bérlője péntek éjjel a Zsitomir megyei Popilnyai járás Novoszelica nevű falujának határában– adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a karpat.in.ua.

A rendőrségi jelentés szerint pénteken 1:00 órakor a Novoszelica határában található tavak mellett az egyik tó helyi lakos bérlője konfliktushelyzetben több lövést adott le vadászpuskájával, halálosan megsebesítve hét személyt. A helyszínen nyomozók dolgoznak, a lövöldözőt őrizetbe vették, fegyverét lefoglalták.

Az esetről Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes Facebook-oldalán azt írta, hogy egy régi barátokból álló kijevi társaság horgászni érkezett a tavakhoz, ahol korábban már többször voltak. A tó bérlőjével együtt 9 fő este italozott, majd közülük hatan elmentek lefeküdni a közeli tóparti bódéba, hárman tovább folytatták az italozást. Éjjel egy óra körül éles konfliktus alakult ki a az 1962-es születésű bérlő és a két horgász között, amikor az előbbi, aki hivatásos vadász, sima csövű IZS márkájú vadászfegyverével lövöldözni kezdett. Először a vele lévő két embert lőtte le, majd az alvó hat személyre támadt, akik közül ötöt megölt, de egyiküknek sikerült bemenekülnie a közeli erdőbe, majd onnan a faluba ment, ahonnan értesítette a rendőrséget.

Herascsenko a helyszínről egy rendőrségi drónnal készített felvételt is közzétett, és jelezte, hogy az őrizetbe vett vadászt elmekórtani vizsgálatnak vetik alá.

Forrás: KH/karpat.in.ua, fotó illusztáció

Kapcsolódó híreink

Távozik szabadkőműves tagsága miatt a horvát legfőbb ügyész

Szabó Norbert

„Ne legyen a gyerekem kísérleti nyúl!”

Gabay Dorka

Nincs alkotmányos lehetőség a lengyel elnökválasztás halasztására

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben