17.7 C
Budapest
2020. július 9., csütörtök
Elemi.hu
Kultúra

„Elment a kiba**ott eszed?”– Terry Gilliam is kiakadt a humorellenes cenzúrahullámra

A Monty Python amerikai származású sztárja is megszólalt a társadalmi igazságosztók újabb akciója kapcsán, mely során a legendás Waczak Szálló egyesek által most problémásnak talált epizódját vonták vissza egy brit streaming szolgáltatásból. Még a kommentelőkkel is vitába szállt a veterán komédiás – írja a mandiner.hu.

„Örömmel látom, hogy a Waczak szálló egy nyilvánvalóan szexista, rasszista, magasember-megszégyenítő, bajszot viselő epizódját törölték a UKTV streaming szolgáltatásából. A bátor döntéshozók úgy érezték, hogy a mai érzékenységekbe az is beletartozik, hogy a modern közönség nincs hozzászokva a nevetéshez. A kormányzati doktorok most úgy gondolják, hogy az ízleléshez és szagláshoz hasonlóan a humor elveszítése is a CoVid 19 egyik tünete lehet. A kormányzat elhatározta, hogy még több embert mentsen meg a nevetés miatti haláltól. De láthatóan nem megy nekik” – írja Gilliam a Facebookon.

Egy kommentelő erre megkérdezte a legendás humoristát és animáció-készítőt:

„De Terry, te nem osztod meg a nagy nyilvánossággal a politikai nézeteidet? Nem ugyanabban a politikai táborban vagy, melynek tagjai fertőtlenítenék a beszédet, a történelmet, a konédiát, a művészet, a Google-kereséseket, és így tovább?”

Terry Gilliam sztároktól szokatlan módon válaszolt is a kommentelői kérdésre, meglehetősen tömören:

„Kedves Clem, elment a kibaszott eszed?”

(mandiner.hu)

Kapcsolódó híreink

Vadnyugati videó készült a hortobágyi gulya behajtásáról

Szabó Norbert

Nevet változtatott a Dixie Chicks nevű zenekar, mert ezzel akarnak leszámolni a rasszizmussal

Dunai Tibor

Egy 10 éves futballrajongó levelet írt Kloppnak, ő pedig válaszolt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben