17.7 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Belföld Hírek

Elmarad az UTE-FTC derbi?

Újpesten nem lehet a szombati mérkőzés…

Az Újpest FC múlt hétvégi hazai mérkőzésén nyilvánvalóvá vált, hogy a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege jelenleg nem megfelelő a játékra, ezért a továbbiakban az MLSZ nem engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják-írja az MLSZ.hu.

Az OTP Bank Liga őszi szezonjában az Újpest FC a pálya korszerűsítése, a illetve fűtésrendszer kialakítása miatt az Illovszky Rudolf Stadiont használta hazai pályaként. A klub vezetése a téli szünetben jelezte, hogy az új gyepszőnyeg készen áll, így az MLSZ a helyszíni szemlét követően a Megyeri úti stadionba írta ki a csapat soron következő hazai összecsapásait.

A múlt szombati Újpest FC–MOL Fehérvár FC bajnoki mérkőzés (0–1) alkalmával tapasztaltak kétségessé tették, hogy a pálya minősége megfelelő-e, ezért az MLSZ külső szakértő bevonásával rendkívüli helyszíni szemlét rendelt el a Szusza Ferenc Stadionban. A szemle során kiderült egy szabad szemmel nem látható hiányosság: a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el. Erre tekintettel a szakértő és az MLSZ szakemberei azt állapították meg, hogy a pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra.

Az MLSZ döntése szerint az Újpestnek új helyszínt kell megjelölnie a soron következő mérkőzésekre.

( Az Illovszky Stadion jöhet még szóba, a kérdés, alkalmas e egy derbi megrendezésére. Aztán opciónak ott a pályaválasztási jog felcserélése. És a halasztás. Ma szerda van. Szombaton derbi lenne Újpesten.)

 

 

Kapcsolódó híreink

Cserbenhagyásos gázolás a B-A-Z megyei Újcsanálosnál

Dunai Tibor

Miskolcon újabb drogterjesztőket fogtak el (videó+galéria)

Dunai Tibor

A Facebook mostantól megjelöli a szabályzatát sértő hírértékű tartalmakat

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben