16.7 C
Budapest
2020. május 25., hétfő
Elemi.hu
Belföld Hírek Sport

Ellopták Wichmann Tamás sírkeresztetjét

Ismeretlen tettesek megrongálták Wichmann Tamás sírját. A március 3-án eltemetett kilencszeres világ-, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus sírjáról ellopták a keresztet.

Az esetről Wichmann Ákos, a legendás kenus fia számolt be a közösségi oldalán:“Tegnap vettük észre, hogy valaki ellopta édesapám, Wichmann Tamás sírjáról a keresztet. Nem kívánom minősíteni a tettet, nem szórok átkokat, s feljelentést sem teszek. 

Wichmann Tamást március 3-án temették elFOTÓ: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO

Tény azonban, hogy a tettes édesapámon kívül több, a sírban nyugodó családtaggal szemben is kegyeletsértést követett el. Oktalanul. Biztosíthatok mindenkit, egyikük sem szolgált rá ilyen magatartásra.

A keresztet a hónap végéig nem pótolom, mert szeretnék esélyt adni annak, aki ellopta, hogy magába nézzen, s amennyiben emberként tekint magára, úgy tegye jóvá a hibát: S ahogy elvitte, névtelenül és titokban tegye vissza édesapám sírkeresztjét a helyére.

Wichmann Tamás február 12-én halt meg 72 éves korában, hosszan tartó betegség után. 

Forrás: origo.hu

Kapcsolódó híreink

Szétszedte és a vastelepen eladta a buszmegállót

Dunai Tibor

Novák Előd: a momentumos polgármester betiltotta a keresztállítást

Kemény János

Újabb Duna-híd épül

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben