23 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Környezetvédelem

Elkészült a világ első elektromos markológépe

A szigorodó károsanyag-kibocsátási normák, valamint a felhasználók egyre magasabb igényei miatt a markológépek sem kerülhetik el a technikai átalakulást. A CNH Industrial ezért is fejlesztette ki a CASE 580 EV elnevezésű elektromos markológépét, amely gond nélkül hozza a dízeles változatok teljesítményét – írja a vezess.hu.

A különleges munkagép első ránézésre teljesen olyan, mint  a hagyományos üzemű társai, azonban jóval csendesebb és tisztább működést biztosít. Ez az egyik legfontosabb előnye, valamint az, hogy az elektromotor kisebb karbantartási igénye, valamint a kedvezőbb üzemanyagköltségek miatt sokkal gazdaságosabban üzemeltethető, mint fosszilis elődei.

A gyártó számításai szerint éves szinten akár 90 százalékkal is alacsonyabbak lehetnek a CASE üzemeltetési költségei a dízel markológépekhez képest.

A CASE 580 EV-t otthoni 220 voltos hálózatról is tölthető 90 kWh összteljesítményű lítium-ion akkumulátorral szerelték fel.

A gyártó ígérete szerint a CASE 580 EV gond nélkül képes végigdolgozni egy 8 órás műszakot.

A CASE 580 EV elektromos markolóból eddig két darabot adtak el az Egyesült Államokban előszériás értékesítés keretében, sorozatgyártása jövőre indulhat el. A CNH Industrialnál várhatóan nem ez az utolsó akkumulátortechnológiás munkagép, a cégóriás ugyanis már dolgozik további környezetbarát, zéróemissziós megoldásokon.

(Vezess.hu, Élő Bolygónk nyomán, Fotó: www.casece.com)

Kapcsolódó híreink

A böjt az életünk zöldítésére is jó alkalom

Szabó Norbert

Annyit bicikliznek a hollandok, hogy az felér 54 millió fa ültetésével

Dunai Tibor

Az elmúlt években drasztikusan csökkent a fehér gólyák száma

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben