2020. május 31., vasárnap
Elemi.hu
Belföld Jeles napok Kiemelt

Elkészült a budapesti a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye, csúszik a megnyitó

Elkészült a budapesti Nemzeti Összetartozás Emlékhelye, a műszaki átadás-átvétel a következő napokban lesz, de az emlékhely megnyitása csúszik – mondta Wachsler Tamás, a Steindl Imre-program vezérigazgatója hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A vezérigazgató elmondta: az Országház előtt megépített emlékhely elkészültét a koronavírus-járvány nem akadályozta meg, ugyanakkor az avatás egy későbbi időpontra csúszik.

Az eredeti elképzelések szerint a megnyitó június 4-én, a nemzeti összetartozás napján lett volna, azonban az emlékhely kialakítása miatt – egy négy méter széles és száz méter hosszú rámpáról van szó – nem lehet garantálni a járvány miatt bevezetett távolságtartási szabályokat.

“Ezért az a döntés született, hogy mindaddig, amíg a járványhelyzet meg nem engedi, az emlékhelyet nem nyitjuk meg” – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az Országház környékének megújítása az Agrármisztérium és a Kúria épületének felújításával folytatódik, a munka egyelőre tervezési szakaszban van.

MTI

Kapcsolódó híreink

Zalaegerszegen a DK jelöltje mögé áll be a Jobbik.

bojtilaszlo

M. Lőrinc nem közszereplő, csak egy egyszerű polgár – nem is érti, miért zaklatják

Szabó Norbert

A ligetvédők elpusztították azt az ősplatánt, amit meg akartak védeni

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben