21 C
Budapest
2020. augusztus 9., vasárnap
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

Elítélések a rendőrbántalmazási ügyekben

A nyomozó ügyészség indítványára gyorsított eljárásban 3 napon belül elítélték azt a három férfit, akik hétfőn támadtak rendőrökre a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség illetékességi területén.

 A jogszerű intézkedés közben a rendőrökre támadó, többszörösen büntetett fiatal testvérpár ügyében szerdán hozott – nem jogerős ítéletet – a Hajdúböszörményi Járásbíróság. A bíróság a vád szerinti tényállást elfogadva, bűnösnek mondta ki a fivéreket társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében.

A rendőrökre először támadó fiatalabb férfit a bíróság 1 év 10 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés büntetésre ítélte, egyúttal elrendelte pártfogó felügyeletét.  A dulakodásba később becsatlakozó 19 éves elkövetőt a járásbíróság 1 év 10 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá elrendelte a 2019-ben kiszabott 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

A vádlottak és védőik az ítéletet tudomásul vették, míg az ügyész mindkét vádlott terhére, súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Az Ózdi Járásbíróság ma hozott ítéletet azzal a férfival szemben, aki az édesapjával szemben intézkedő rendőr nyakát ragadta meg. A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, ezért a – korábban erőszakos bűncselekményt elkövető – vádlottat a bíróság 1 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyidejűleg elrendelte a korábban kiszabott 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

Ezen ítélet sem jogerős, a vádképviseletet ellátó ügyész fellebbezést jelentett be a büntetés súlyosítása érdekében.

(Képünk illusztráció)

Kapcsolódó híreink

Szájmaszk 1690-ért – az OMV „normál piaci árai”

Joó György

30 autót gyújtottak fel Lyon külvárosában

Szabó Norbert

“Ha még egyszer idejössz, elvágom a torkod”

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben