21.7 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Hírek Külföld

Egyszer már kigyógyultak, de újra pozitív lett 91 ember koronavírus-tesztje

Pozitív lett 91 olyan ember koronavírus-tesztje Dél-Koreában, akit korábban gyógyultnak nyilvánítottak, és kiengedtek a karanténból – adta hírül az ország járványügyi központja (KCDC). Hétfőn még csak 51 ilyen esetről tudtak.

Jeong Eun-kyeong, a KCDC igazgatója szerint nagyobb esély van arra, hogy az érintettek szervezetében újra aktiválta magát a még lappangó vírus, mint arra, hogy ismét megfertőződtek – írja a Mirror.

Ez azért is fontos kérdés, mert az országok többsége abban bízik, hogy aki egyszer elkapta a fertőzést és felgyógyult belőle, utána egy ideig immunitást szerez a vírus ellen.

Az említett betegeken újabb vizsgálatokat hajtanak végre, két hetet kell várni az eredményekre. A KCDC igazgatója szerint ezek már nem olyan tesztek, mint amelyekkel a COVID-19-et lehet azonosítani viszonylag rövid idő alatt.

Helyette ezúttal a légzőszervekben lévő fertőzött sejteket vetik alá alaposabb vizsgálatnak, hogy kiderüljön, termelődtek-e az érintettek szervezetében gyógyulásra utaló ellenanyagok.

Egyes szakértők szerint ugyanis azok a fertőzöttek, akiknek a szervezete termel ellenanyagot, már nem fertőznek tovább – írja a HVG.

Forrás: SZMO

 

 

Kapcsolódó híreink

Michael Schumachernél őssejt-beültetéssel próbálkoznak

Dunai Tibor

46 ezer felett a fertőzöttek, 7 ezer felett a halottak száma Belgiumban

Kemény János

Korszakváltó koronavírus-kommunikáció

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben