21.1 C
Budapest
2020. augusztus 6., csütörtök
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

Egyre több cég lázad a Facebook ellen

Az utóbbi időben számos vállalat csatlakozott az amerikai civil szervezetek által kezdeményezett Stop Hate for Profit nevű kampányhoz, amelynek szervezői szerint az oldal keveset tesz annak érdekében, hogy kiszűrje a rasszista és gyűlöletkeltő tartalmat. A cél minél több nagy céget meggyőzni arról, hogy szüneteltesse hirdetéseit a közösségi platformon, így nyomást gyakorolva a szabályozás módosítása érdekében.
A felhíváshoz olyan vállalatok is csatlakoztak, mint például az Unilever, a Starbucks, a Ford Motor vagy a Coca-Cola.

Egyre több cég lázad a Facebook ellen, újabb nagyvállalatok csatlakoztak a bojkotthoz. Kedden Mark Zuckerberg, a közösségi portál alapító-vezérigazgatója a vállalat globális marketingjét irányító alelnökkel, Carolyn Evertonnal, a feddhetetlenségért felelős Guy Rosen alelnökkel és Neil Potts közpolitikai alelnökkel együtt videókonferenciát tartott egyes, a portálon hirdető vállalatok képviselőivel.

A Facebook bejelentette, hogy a Media Rating Council nevű, médiakutatásokkal foglalkozó céget bízzák meg annak felülvizsgálatával, hogy a portál megfelelően kezeli-e, illetve eltávolítja-e a gyűlöletkeltő bejegyzéseket és tartalmakat. Azt is bejelentették, hogy a jövőben az oldalon elsőbbséget biztosítanak a forrásmegjelöléssel ellátott, átlátható információknak, az újságírók által írt szövegek közzétételének.

Forrás: magyarnemzet.hu

Kapcsolódó híreink

Ebéd előtti bunyó volt Babarcszőlősön

Szabó Norbert

Trump megvonná az egyetemek és iskolák adómentességét

Irányi Dániel

Elcsalták, majd kirabolták

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben