28.8 C
Budapest
2020. augusztus 13., csütörtök
Elemi.hu
Belföld

Egy emberként küzd a település Vattán a felső tagozat megmaradásáért, Tállai András válaszra sem méltatja őket

Egészen elképesztő az a folyamat, ami Vattán a helyi általános iskola felső tagozatának Bükkábrányba helyezésével történik. Utánajártam az ügynek és kiderült, hogy közel 600 vattai és borsodgeszti lakos írta alá a petíciót, ami arról szól, hogy ne vigye el a tankerület a településről a felsőbb osztályokat. – fogalmazott Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke.

A legmegdöbbentőbb, hogy a tankerület vezetője a 2020. március 13-i önkormányzati ülésen nem volt hajlandó átvenni sem a petíciót. Ezután a szülői munkaközösség tértivevénnyel postázta számára illetve Tállai Andrásnak, a térség országgyűlési képviselőjének is. A tankerület vezetőjének válaszára másfél hónapot kellett várni, míg Tállai András a mai napig nem válaszolt, ismereteim szerint.
Lehet szakmai vagy politikai döntéseket hozni, a Mi Hazánk Mozgalom véleménye szerint azonban nem lehet semmibe venni azokat a választókat, akiknek az adóforintjaiból egy képviselő vagy épp egy tankerületi igazgató a fizetését kapja. Éppen ezért Szajlai János választókerületi elnökkel közösen levelet írtunk Tállai András képviselő úrnak, amelyben arról érdeklődünk, mikor akar válaszolni a petícióra.
Szakmailag sem tartjuk megalapozottnak a felső tagozat áthelyezését a létszámok alapján, hiszen a tankerületben Borsodivánkán vagy Szomolyán konkrétan kisebb létszámmal működnek tagiskolák. A Mi Hazánk Mozgalom azt gondolja, hogy a vidéki kisiskolák megtartása nélkül a kormány által megindított faluprogram mit sem ér.

Elemi.hu

Kapcsolódó híreink

Ezeket a plakátokat tették ki Budapesten az Index újságíróiról

bojtilaszlo

A HVIM is elítéli a saját bőrén megtapasztalt YouTube-cenzúrát

Dunai Tibor

50 milliárd forintra pályázhatnak mikro-, kis- és középvállalkozások

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben