17.7 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Dübörög az elnökválasztási kampány: a Twitter rászállt Trump bejegyzéseire

Az elnök a washingtoni zavargásokra reagált, ahol például Andrew Jackson szobrát is megpróbálták ledönteni.

A Twitter kedden ismét megjelölte, ezúttal gorombaságnak minősítette az amerikai elnök egyik bejegyzését. Donald Trump még kedden reggel azt írta a mikroblogon:

Soha nem lesz autonóm övezet Washington DC-ben, amíg én vagyok az elnök. Ha megpróbálkoznak ezzel, komoly erővel találják szemben magukat.

Ezzel az amerikai fővárosban keddre virradóra kitört zavargásokra reagált. A Fehér Ház előtti Lafayette téren erőszakos tüntetők megpróbálták ledönteni Andrew Jackson, az Egyesült Államok hetedik elnökének (1829-1837) emlékművét, lángvágót is elővettek, hogy elmozdítsák talapzatáról a lovas szobrot. A kaliforniai székhelyű Twitter ezt a bejegyzést jelölte meg és kommentálta.

Ez a bejegyzés megsértette a Twitter gorombaság elleni szabályzatát. Mindazonáltal a Twitter úgy határozott, hogy a bejegyzés közérdeklődésre tarthat számot, és ezért hozzáférhető marad

– olvasható a mikroblog moderátora által közzétett rövid szövegben. A megjelölés azt is jelenti, hogy a bejegyzést nem lehet lájkolni és kommentálni. A Twitter az utóbbi időben többször is megjelölte az amerikai elnök bejegyzéseit. Legutóbb akkor, amikor Trump arról írt, hogy a levélben történő szavazás tág teret nyithat a választási csalásoknak. A médiaszolgáltató úgy vélte, hogy Trump ezzel félrevezető információkat közölt a novemberi választásokról.

(MTI – Fotó: Maszol)

Kapcsolódó híreink

Ezekbe az országokba utazhatsz karantén nélkül

Szabó Norbert

Több mint két hónap szünet után ma újraindul a magyar futball

Dunai Tibor

Trianon 100. évfordulóján Erdélyben megszűnt a Jobbik, folytatódik a kilépési hullám

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben