18.8 C
Budapest
2020. május 29., péntek
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

Drogtermesztőt fogtak Kalocsán

A Kalocsai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy kalocsai férfi ellen, akinél jelentős mennyiségű kannabiszt találtak.

A rendszeresen marihuánát fogyasztó férfi 2018 szeptembere előtt Kecskeméten egy zacskóban kendermagokat talált, amelyeket a kalocsai albérletébe vitt. Elhatározta, hogy kannabiszt fog termeszteni, ehhez a talajt előkészítette, tápanyagokkal szórta meg a földet. A vádlott a magokat elültette, amelyekből öt növény nőtt ki. A vádlott a kannabisz növények hajtásaiból marihuánát „állított elő”, amit magánál tartott.

A drogtermesztésre úgy derült fény, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai 2018. november 12-én délután adatszerzés végett kopogtattak a vádlottnál. A rendőröknek feltűnt a lakásból jövő marihuána szag és nyomban házkutatást foganatosítottak, így a vádlottat tetten érték.

A rendőrök a lakásban kannabisz palántákat, marihuánát tartalmazó növényi törmelékeket és szárakat foglaltak le. A lefoglalt kábítószer hatóanyag tartalma 177 gramm volt, ami jelentős mennyiség. A vizeletvizsgálat azt is kiderítette, hogy a vádlott fogyasztott is az általa termesztett kábítószerből.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja, amelyet a törvény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: illusztráció

Elemi.hu

 

Kapcsolódó híreink

Folyatódik az NB1

szilardkrebsik

A Mi Hazánk szerint 16 év EU tagság után itt lenne végre a számvetés ideje

Irányi Dániel

Kirabolt egy mozgáskorlátozott, kerekesszékes nyugdíjast

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben