3.4 C
Budapest
2020. február 27., csütörtök
Elemi.hu
Belföld Hírek

Drog miatt volt tömegverekedés Ráckevén.

Hetven ember macsétázta egymást Pokolhegyen…

Legalább hárman súlyosan megsérültek, miután két rivális banda egymásnak esett csütörtök este hat óra után Ráckevén. Lövések is dördültek, és kések, kardok, illetve egy vasvilla is előkerült.

Egy több száz méter sugarú kört zártak le hermetikusan a támadás után a rendőrök Ráckevén. Rendőrök és kommandósok lepték el a támadást érintő részt, mentősök, mentőhelikopter is volt a helyszínen. A rendőrök attól tartottak, hogy újabb összecsapások törnek ki.

A Blikk információi szerint két család esett egymásnak a Pokolhegynek nevezett helyen. Miután a helyi rendőrök nem bírtak velük, kihívták a TEK-et. A két családról annyit tudni, hogy az egyiknek vastelepe van, és hogy egy napok óta húzódó viszály miatt estek egymásnak. A Blikk információi szerint a lövöldözést megelőzően az egyik családból valaki drogot adott el a másik famíliának, amitől valaki, aki fogyasztott belőle, rosszul lett. Ennek megtorlásaként bántalmaztak valakit, és ez robbantotta a véres konfliktust, ami egy kisebb háborúvá fajult – ami a létszámot illeti, mintegy 70 ember esett egymásnak.

Bekötözött fejjel mesélt az origo.hu-nak az egyik ráckevei férfi arról, hogy mi történt tegnap, amikor két társaság egymásnak esett. A turbánt néhány napig még biztosan hordania kell, tegnap még ömlött a fejéből a vér. Testvére még rosszabbul járt, őt életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Vascsővel vágtak fejbe hátulról, miközben a testvérem próbáltam védeni. Neki akkor már egy vasvilla állt ki a fejéből – mondta az Origónak a tegnap esti tömegverekedés egyik résztvevője. Sztojka Sándor fejét hat öltéssel varrták össze, a testvére sokkal rosszabbul járt, őt most a közeli kórház intenzív osztályán kezelik. A férfi másik ismerősét gumilövedékekkel lőtték meg. Ő is súlyosan megsérült.

Azt állítja, hogy az egész konfliktus néhány napja kezdődött, miután az egyik ismerőse egy helyi férfitól tüzet kért, de nem kapott. Ezután rendszeressé váltak a konfliktusok a tüzet kérő, és a tüzet nem adó férfi ismerősei között.

A két társaság néhány napot adott egymásnak, hogy kibéküljenek. Azután három-három embert jelöltek ki, hogy megverekedjenek, de az egyik társaság nem jelent meg a megbeszélt helyen és időben. Ezután tört ki tegnap a balhé.

A történtekkel összefüggésben a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is a helyszínre érkeztek, akik az egyenruhásokkal közösen K. Zoltán 53 éves, Sz. Richárd 26 éves, J. Ferenc 19 éves, K. András 52 éves, valamint K. József 25 éves ráckevei lakosokat elfogtak, majd a rendőrkapitányságra előállítottak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya K. Zoltán 53 éves ráckevei lakost életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt őrizetbe vette és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.(police.hu/blikk/origo)

Kapcsolódó híreink

Rablótámadás a táti plébános ellen.

bojtilaszlo

Megérkezett Európába a koronavírus

Kiss Albert

Tipikus szamurájos eset Tarnaleleszen, friss ítélettel

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben