26.1 C
Budapest
2020. július 3., péntek
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Környezetvédelem

Drámai méhpusztulás volt az USA-ban

Az amerikai méhészek egyetlen év alatt elvesztették a méhállományuk 43,7 százalékát, ami sokkal súlyosabb veszteség, mint amivel korábban számoltak – írja a hvg.hu.

Ez a második legnagyobb veszteség 2006 óta, ekkor kezdték el ugyanis nyilvántartani a méhállományt. Az állatok számára általában a tél jelenti az életveszélyes időszakot, a felmérés szerint az elmúlt télen az elhullási ráta mégis meglehetősen alacsony volt: mindössze 22,2 százalék, ami 6,4 százalékkal alacsonyabb a felmérés átlagánál. Ehhez képest a nyáron 32 százalékos volt a pusztulás, ami 10 százalékkal magasabb az átlagosnál – olvasható a portálon.

A nyári súlyos méhpusztuláshoz a kemény tél és a méhatka járult hozzá. Ez az állat a méhek estén élősködik, miközben vírusokat terjeszt. Emiatt a kolóniák legyengülnek, az egyedek elhullanak. Emellett hozzájárult a pusztuláshoz az is, hogy 2019 nyara volt eddig a legforróbb az Egyesült Államokban (is). Ez sem a párzásnak, sem a virágzásnak nem tett jót.

A pusztulás pontos oka ugyanakkor még ezen információk alapján sem egyértelmű.

Elemi.hu

Kapcsolódó híreink

Nagyon elszállt az alapélelmiszerek ára

Kiss Albert

A nemi erőszak áldozata „bűntudatot érez”, mert az őt megerőszakoló szomáliait deportálták

Szabó Norbert

Börtönlázadás Venezuelában, 40 halott

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben